Hoe De Processorspanning Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Processorspanning Te Verhogen?
Hoe De Processorspanning Te Verhogen?

Video: Hoe De Processorspanning Te Verhogen?

Video: Hoe De Processorspanning Te Verhogen?
Video: How to Boost Processor or CPU Speed in Windows 10 For Free [3 Tips] 2024, Juli-
Anonim

Het verhogen van de spanning is een van de zogenaamde "overklok"-processors. Zo kan een productiviteitswinst van 10-15 procent worden behaald. Om de spanningsparameters te wijzigen, kunt u de ingebouwde mogelijkheden van het moederbord of speciale programma's gebruiken.

Hoe de processorspanning te verhogen?
Hoe de processorspanning te verhogen?

Noodzakelijk

computer

instructies:

Stap 1

Zet de computer aan en nadat het startscherm van het moederbord verschijnt, drukt u op de Del-knop op het toetsenbord (afhankelijk van het moederbord) om het BIOS te openen. Als je de eerste keer niet kunt inloggen op het I/O-systeem, probeer het dan opnieuw. Ga naar de sectie Power Bios Setup of Power Management Setup (de naam van dit item hangt ook af van het moederbord, zoek een vergelijkbare). Stel de Vcore Voltege-parameter in op +0,1 (in het bereik van 0,1-0,3) of verhoog de spanning in procenten of geef handmatig de vereiste spanning op.

Stap 2

Installeer een krachtigere koeler op uw processor. Houd er rekening mee dat een toename van de spanning zal leiden tot een verandering in de thermische eigenschappen van de processor zelf. Als je niet voor voldoende koeling zorgt, loop je het risico de processor te beschadigen door oververhitting. Het is ook vermeldenswaard dat de processor mogelijk helemaal onbruikbaar wordt en dat u een nieuwe moet kopen.

Stap 3

Als spanningsboost niet beschikbaar is in de BIOS-instellingen, gebruikt u CrystalCPUID, AI Booster, EasyTune6 en andere. Lees aandachtig de instructies van deze programma's, want verkeerd ingestelde parameters kunnen leiden tot schade aan uw computer. U vindt al deze software op speciale softwareportalen.

Stap 4

Vergeet bij het overklokken van de processor niet dat u hierdoor de levensduur van reserveonderdelen verkort en het risico loopt de garantie te laten vervallen. De fabrikant zorgt voor de werking van componenten in een bepaalde modus en met bepaalde parameters, dus u overschrijdt de grenzen van deze aanbevelingen op eigen risico en risico. Als u niets begrijpt van het verhogen van de spanning, raadpleeg dan gespecialiseerde diensten die zich bezighouden met het werken met computers.

Aanbevolen: