Hoe De Bios Van De Videoadapter Bij Te Werken

Inhoudsopgave:

Hoe De Bios Van De Videoadapter Bij Te Werken
Hoe De Bios Van De Videoadapter Bij Te Werken

Video: Hoe De Bios Van De Videoadapter Bij Te Werken

Video: Hoe De Bios Van De Videoadapter Bij Te Werken
Video: PC BIOS Settings 2024, Mei
Anonim

Het bijwerken van de bios van een videokaart kan om verschillende redenen: een nieuwe versie van bios verhoogt de prestaties van de adapter, lost mogelijke conflicten tussen hardware en stuurprogramma's op en voegt nieuwe functies toe. Om bios te flashen, moet je een flasher hebben, een nieuwe versie van bios, een programma om een kopie van de huidige bios op te slaan, een diskette en een diskettestation.

Hoe de bios van de videoadapter bij te werken
Hoe de bios van de videoadapter bij te werken

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - knipperprogramma;
  • - een nieuwe versie van het bios-systeem;
  • - gegevens over de videokaart;
  • - floppydisk;
  • - floppydrive.

instructies:

Stap 1

Maak een kopie van de bios van de videokaart. Dit kan worden gedaan met NVIDIA BIOS Editor, TNT BIOS Editor, GF123 BIOS Edit en andere. Deze programma's zijn te vinden via een zoekmachine of op de website van de fabrikant van de videokaart. Een kopie is noodzakelijk zodat bij een foutieve firmware de wijzigingen ongedaan kunnen worden gemaakt. Bekijk daarom vóór deze handeling zorgvuldig het model van uw videokaart en de fabrikant. Ga dan naar de officiële website en download alle programma's die je nodig hebt.

Stap 2

Maak een opstartbare diskette. Kopieer hiervoor het flasher-programma naar een diskette (het is ook te vinden op de officiële website van de fabrikant) en de nieuwe bios-versie. U moet naar de hoofdmap van de media kopiëren. Neem dit zeer serieus, aangezien oneigenlijk gebruik uw computer kan beschadigen.

Stap 3

Start uw computer opnieuw op en start op vanaf diskette. Schrijf in de opdrachtregel het commando nvflash new.rom, waarbij nvflash de naam van de flasher is en new.rom de naam van de oude bios-versie. Als de uitvoering van het programma onmiddellijk stopt en het bericht EEPROM niet gevonden op het scherm verschijnt, moet u een ander flasher-programma zoeken.

Stap 4

Het programma zal toestemming vragen om te flashen, voer JA in. Hiermee wordt de bewerking bevestigd. De afbeelding zal een paar seconden verdwijnen - gedurende deze tijd wordt het bios-geheugengebied gewist en wordt er een nieuwe versie geschreven. U hoeft alleen uw computer opnieuw op te starten.

Stap 5

Om uzelf te verzekeren, zorg ervoor dat u een kopie maakt van de oude bios-versie, controleer de nieuwe versie op prestaties met uw videokaart met behulp van het VGABios-programma, en maak ook een nooddiskette waarop u de automatische start van de bios-firmware moet instellen van een kopie van de oude versie. Als u niet begrijpt wat en hoe u dit moet doen, is het beter om contact op te nemen met specialisten op dit gebied, zodat u de computer in de toekomst niet hoeft te dragen voor reparatie.

Aanbevolen: