Hoe Het RAM-geheugen Te Bekijken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Bekijken?
Hoe Het RAM-geheugen Te Bekijken?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Bekijken?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Bekijken?
Video: Windows 10 RAM Geheugen Bekijken | Windows 10 Tips Nederlands 2024, Mei
Anonim

U kunt een computer gebruiken zonder te weten welke kenmerken deze heeft. Maar soms uit nieuwsgierigheid, en soms uit noodzaak, leer je ze toch nog kennen. Tegelijkertijd zijn sommige parameters gemakkelijk te achterhalen, andere niet erg, en sommige "bijzonder moeilijke" vragen kunnen alleen worden opgelost met behulp van speciale testprogramma's. De procedure voor het achterhalen van de details van het geïnstalleerde RAM-geheugen is in dit opzicht vrij indicatief.

Hoe het RAM-geheugen te bekijken?
Hoe het RAM-geheugen te bekijken?

Noodzakelijk

Computer, RAM, basis computervaardigheden, testprogramma AIDA64 Extreme Edition

instructies:

Stap 1

Dus waarom is de "erkenning" van het RAM-geheugen een indicatieve procedure? Omdat het gemakkelijk is om de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen te achterhalen, is het type al moeilijker en kunnen sommige kenmerken niet worden gevonden zonder een speciaal programma. Je kunt natuurlijk gewoon kijken naar de geïnstalleerde geheugenmodules. Open hiervoor het deksel van de behuizing, verwijder de geheugenmodule uit de sleuf en bekijk deze zorgvuldig. Een speciale sticker moet de kenmerken van de band aangeven. Het probleem is dat het kenmerkenlabel niet verschijnt, in sommige gevallen helemaal niet.

Stap 2

Gebruik in dit geval programmatische methoden. Om de hoeveelheid beschikbaar geheugen te weten te komen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram "Deze computer", selecteert u het item Eigenschappen in het vervolgkeuzemenu en kijkt u naar het venster dat verschijnt. In de kolom "Geïnstalleerd geheugen" wordt de hoeveelheid RAM weergegeven die beschikbaar is voor het systeem.

Stap 3

Iets meer gedetailleerde informatie kan worden verkregen in het BIOS. Om dit te doen, gaat u erin (wanneer de computer opstart, drukt u op Del, F2 of een andere toets, afhankelijk van het moederbordmodel) en opent u het menu "Systeeminformatie" of "Hoofd". Het heeft een sectie "Geheugen", die de fysieke hoeveelheid geheugen aangeeft.

Stap 4

Installeer de AIDA64 Extreme Edition-software. De proefversie kan worden gedownload van de website van de ontwikkelaar. Installatie is niet moeilijk, selecteer gewoon de installatiemap en accepteer de licentieovereenkomst. Voer na de installatie het programma uit en selecteer in het linkervenster met de parameters het item "Moederbord" en daarin de regel SPD. Het venster aan de rechterkant toont gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde modules.

Aanbevolen: