Hoe Maak Je Een Script?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Script?
Hoe Maak Je Een Script?

Video: Hoe Maak Je Een Script?

Video: Hoe Maak Je Een Script?
Video: Een script voor je video maken: waar moet je op letten? | de Videomakers 2024, Mei
Anonim

Bij internetprogrammering is het constant nodig om een bepaalde virtuele artiest aan te trekken om de acties uit te voeren die nodig zijn voor de programmeur in de browser of op de server. Acties kunnen bijvoorbeeld visuele effecten zijn of het verwerken van gegevens die de bezoeker in de browser invoert. Of het samenstellen van de gevraagde pagina uit losse blokken op de server. De virtuele uitvoerder van deze acties zal de server- of browsersoftware zijn en het script voor de uitvoerder zal in een van de scriptprogrammeertalen moeten worden geschreven. Laten we, om een algemeen idee te krijgen van hoe scripts worden gemaakt, een eenvoudig script in JavaScript schrijven.

Hoe maak je een script?
Hoe maak je een script?

instructies:

Stap 1

JavaScript wordt rechtstreeks in de browser uitgevoerd, dus alles wat u moet schrijven en uitvoeren staat al op uw computer. Als werkinstrument voor de programmeur zullen we een gewone teksteditor gebruiken - standaard Kladblok. Dit is voldoende voor het maken van een eenvoudig script, maar voor constant programmeren is het natuurlijk beter om een gespecialiseerde editor te gebruiken Eerste stap: maak een nieuw document in Kladblok om instructies naar de browser te schrijven.

Stap 2

Nu kunt u beginnen met het schrijven van de instructiecode. De browser begrijpt meer dan één taal - HTML (HyperText Markup Language) wordt bijvoorbeeld gebruikt om een pagina op te maken en Cascading Style Sheets (CSS) wordt gebruikt om het uiterlijk van pagina-elementen op een uitgebreide manier te beschrijven. Om de scriptschrijver te laten weten dat dit deel van de broncode van de pagina in JavaScript is geschreven, moeten alle instructies binnen de openings- en sluitingstags worden geplaatst:

De instructies voor de browser worden taaloperatoren genoemd. De instructie om de huidige datum en tijd van de computer te lezen en te onthouden voor later gebruik in een script ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: var aTime = new Date (); Nu bevat het aTime-object datum- en tijdgegevens en kan worden opgehaald en verwerkt indien nodig. Een andere instructie - om een bericht in de hoofdtekst van de pagina af te drukken - ziet er als volgt uit: document.write ("een bericht"); Let op - hier wordt een object met de naam "document" opgegeven, het hoeft niet te worden aangemaakt, dit gebeurt automatisch. Het is een virtuele afbeelding van de huidige pagina. Uit dit object kunt u informatie over de pagina extraheren en kunt u er verschillende transformaties mee uitvoeren - in deze regel code schreef u bijvoorbeeld de tekst "elk bericht" naar het document met behulp van de schrijfopdracht. Gebruik nu beide regels in het script - schrijf de huidige tijd op de pagina: document.write ("Huidige tijd" + aTime.getHours () + ":" + aTime.getMinutes ()); Hier, met een eenvoudige toevoeging (+), kunt u voeg de vier delen van de afdrukbare tekenreeks samen. Als u klaar bent, ziet uw eenvoudige script er als volgt uit:

var aTime = nieuwe datum ();

document.write ("Huidige tijd" + aTime.getHours () + ":" + aTime.getMinutes ());

Stap 3

Laatste stap: sla het script op met een html- of htm-extensie (bijvoorbeeld timeJS.html). Om te zien wat u krijgt, opent u het bestand in uw browser - dubbelklik erop.

Aanbevolen: