Een Bestandsindeling Hernoemen

Inhoudsopgave:

Een Bestandsindeling Hernoemen
Een Bestandsindeling Hernoemen

Video: Een Bestandsindeling Hernoemen

Video: Een Bestandsindeling Hernoemen
Video: Blender 2.8: Darkfall VFX Nodes (Version 1.0) [Addon] 2024, Mei
Anonim

Het bestandsformaat wordt in de meeste gevallen bepaald door de extensie, dat wil zeggen door het deel van de naam dat rechts van het laatste punt staat. De extensie wordt gebruikt door besturingssysteemcomponenten en toepassingsprogramma's om bestandstypen en formaten van daarin opgenomen gegevens te identificeren. Als u om wat voor reden dan ook dit deel van de bestandsnaam moet hernoemen, dan kunt u dit doen in de standaard Windows Verkenner.

Een bestandsindeling hernoemen
Een bestandsindeling hernoemen

instructies:

Stap 1

Start Explorer door op de sneltoets WIN + E (Russische letter U) te drukken of door te dubbelklikken op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad. De standaard Windows-instellingen voorkomen dat Verkenner bestandsextensies weergeeft. Als u deze instellingen al hebt gewijzigd, gaat u naar de volgende stap. Als u alleen bestandsnamen zonder extensies ziet, opent u in het Verkenner-menu het gedeelte "Extra" en selecteert u de regel "Mapopties …" erin. Op het tabblad "Bekijken" van het venster dat u op deze manier opent, staat een lijst met "Geavanceerde opties" met de regel "Verberg extensies voor geregistreerde bestandstypen". Schakel het selectievakje voor deze instelling uit. Als het bestand dat u nodig hebt een systeembestand is, schakelt u het selectievakje naast het item "Beveiligde systeembestanden verbergen" uit en vinkt u in de regel "Verborgen bestanden en mappen weergeven" het vakje aan. Klik op "OK" om de wijzigingen in de instellingen vast te leggen.

Stap 2

Navigeer naar de map met het bestand waarvan u de extensie wilt wijzigen en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer in het contextmenu de opdracht "Naam wijzigen" en vervang de extensie door de aanduiding van het formaat dat u nodig hebt. De verkenner zal u vragen om de bewerking te bevestigen - klik op de knop "Ja".

Stap 3

Als Explorer een foutmelding toont, is dit bestand misschien beveiligd tegen eventuele wijzigingen. Om erachter te komen, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer Eigenschappen. In het eigenschappenvenster op het tabblad "Algemeen" moet er een vinkje staan naast het kenmerk "Alleen-lezen" - verwijder het vinkje. Klik op "OK" en herhaal het hernoemen. Een andere reden voor de onmogelijkheid om de bestandsnaam te wijzigen kan zijn dat een van de programma's ermee werkt op dat moment. Als het een applicatieprogramma is, volstaat het om het te sluiten en de bewerking te herhalen. En als het bestand door een onderdeel van het besturingssysteem wordt gebruikt, kunt u proberen het te hernoemen door de computer opnieuw op te starten in de veilige modus. Als dit onmogelijk blijkt te zijn, kun je een opstartdiskette en een soort bestandsbeheerder gebruiken.

Aanbevolen: