Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Op Uw Pc

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Op Uw Pc
Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Op Uw Pc

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Op Uw Pc

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Op Uw Pc
Video: Hoe zich te ontdoen van een Hotmail virus 2024, April
Anonim

Zelfs als uw computer wordt beschermd door antivirussoftware, bestaat er tijdens het surfen op internet altijd het gevaar dat u een kwaadaardig bestand op uw harde schijf krijgt. Het kan zijn aanwezigheid op verschillende manieren uiten: de toegang tot internet of de werking van bepaalde programma's blokkeren, een reclame- of pornobanner op uw bureaublad lanceren.

Hoe zich te ontdoen van virussen op uw pc
Hoe zich te ontdoen van virussen op uw pc

instructies:

Stap 1

De ondersteuningssite van Dr. Web biedt een gratis hulpprogramma voor genezing genaamd Drweb Curreit. Download het en voer het uit in de diepe scanmodus

www.freedrweb.com/cureit/.

Stap 2

Als er op uw computer andere bescherming is geïnstalleerd, schakelt u deze uit. Antivirussen beoordelen de activiteit van programma's van derden als een potentieel gevaar en proberen dit te elimineren. Dienovereenkomstig zullen twee verdedigers van uw computer samenkomen voor leven en dood, in een poging elkaar te verwijderen.

Stap 3

Sommige virussen worden geregistreerd in de optie "Systeemherstel". Dienovereenkomstig worden ze hersteld nadat de computer is gedesinfecteerd. Schakel deze functie uit voordat u controleert.

Stap 4

Als een virus een beschermd gebied van het systeem (kernel) is binnengedrongen, start het samen met Windows op. In dit geval is de behandeling niet effectief. Terwijl de computer is uitgeschakeld, koppelt u de harde schijf los en stelt u de slave-modus in met jumpers. Jumpercombinaties worden meestal aangegeven op de bovenkant van de harde schijf.

Stap 5

Sluit de harde schijf aan op een andere computer waarop een betrouwbaar antivirusprogramma is geïnstalleerd. Voer het uit en specificeer uw harde schijf als het scangebied.

Stap 6

Als dit niet mogelijk is, maak dan een speciale opstartdiskette aan met het herstelprogramma en start de computer ermee. Download hiervoor de schijfkopie van de Dr. Web-ondersteuningspagina

Stap 7

Plaats de schijf in het station en start het Nero-programma. Vink het vakje Nero Burning ROM aan en sluit het geopende venster. Selecteer in het menu "Bestand" de opdracht "Openen" en selecteer het gedownloade bestand in het bladervenster. Stel voor betrouwbaarheid een lage schrijfsnelheid in. Klik op Branden. U kunt in plaats van Nero elk ander programma voor het maken van schijven gebruiken.

Stap 8

Zet uw computer aan. Na de eerste keer laden verschijnt een informatieregel met ongeveer de volgende inhoud: "Druk op Delete om in te stellen …" In plaats van Delete kan een andere toets worden opgegeven, meestal F2 of F10. Klik erop om het BIOS-instellingenmenu te openen.

Stap 9

Zoek de sectie die verantwoordelijk is voor de opstartvolgorde van het systeem. Het kan Boot Record worden genoemd. Het toont de namen van opstartbare apparaten: USB, FDD, CD- of DVD-ROM, HDD. Gebruik de bedieningstoetsen om het opstarten vanaf het optische station toe te wijzen. Druk op F10 om uw wijzigingen op te slaan. Antwoord "Y" op de systeemvraag.

Stap 10

Download de "Gebruikershandleiding" en lees deze voordat u uw systeem herstelt.

Plaats de schijf in het station en start uw computer opnieuw op. Kies een van de downloadmodi. Voer een volledige scan van uw computer uit volgens de instructies in de handleiding.

Aanbevolen: