Hoe Een Groot Bestand Te Knippen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Groot Bestand Te Knippen
Hoe Een Groot Bestand Te Knippen

Video: Hoe Een Groot Bestand Te Knippen

Video: Hoe Een Groot Bestand Te Knippen
Video: Freemake Video Converter - Bestand knippen 2024, Mei
Anonim

Om een groot bestand te splitsen kun je het beste het bekende WinRar programma gebruiken. Het is extreem wijdverbreid, dus als je een bestand splitst en het in meerdere archieven per e-mail verstuurt, kun je er zeker van zijn dat de ontvanger geen problemen zal hebben om ze in één bestand te verbinden.

Hoe een groot bestand te knippen
Hoe een groot bestand te knippen

instructies:

Stap 1

Gebruik WinRar om elk type groot bestand te knippen. Het splitsen van een avi-bestand wordt als voorbeeld beschouwd. De grootte van dit bestand is 449 mb. Als je het op een of andere dienst voor het delen van bestanden wilt plaatsen, bijvoorbeeld op depositfiles, is het het gemakkelijkst om het bestand in vier of vijf delen te verdelen. Die. zodat een deel niet groter is dan 100 mb.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op het bestand. Selecteer in het contextmenu "Toevoegen aan WinRar-archief". Er verschijnt een venster waarin u verschillende parameters moet opgeven. Voer een naam in voor het bestand. Let dan op het item "Compressietype". Selecteer de optie Niet-gecomprimeerd. Het belangrijkste is vervolgens het item "Verdeel in volumes op grootte".

Stap 3

Met deze eigenschap kunt u een groot bestand splitsen. In dit geval moet u het bestand van 449 megabyte splitsen in volumes van maximaal 100 megabytes. Voer het laatste cijfer in de kolom voor deze parameter in. Houd er rekening mee dat de maateenheid standaard in het programma is ingesteld - niet megabytes, maar kilobytes. Vervang het, anders splitst WinRar uw bestand op in tienduizenden kleine archieven.

Stap 4

Gebruik automatische markering van delen van het archief. Hiervoor dien je wel aan te geven op welk medium de opname later zal worden gemaakt. Afhankelijk hiervan biedt het programma u de mogelijkheid om het bronbestand te splitsen. Bevestig alle acties. Klik op de OK-knop.

Stap 5

Wacht terwijl het programma het bestand opsplitst in het vereiste aantal archieven. Dit kan wat tijd kosten. Let op de namen van de archieven. Aan het einde van elk van hen zal er een nummer in volgorde zijn.

Stap 6

Als u het gesplitste bestand wilt herstellen, voert u het WinRar-programma uit, laadt u alle archieven erin en pakt u ze uit in een map. Het bestand wordt automatisch opnieuw gemaakt. U kunt dit ook doen door alle archieven te selecteren, met de rechtermuisknop te klikken en de map op te geven waar u ze wilt uitpakken.

Aanbevolen: