Een Programma Toewijzen

Inhoudsopgave:

Een Programma Toewijzen
Een Programma Toewijzen

Video: Een Programma Toewijzen

Video: Een Programma Toewijzen
Video: Programma bibliotheek - Programma's toewijzen 2024, April
Anonim

Waarschijnlijk weet elke gebruiker van een personal computer dat wanneer een bestand wordt geopend, het besturingssysteem het standaardprogramma gebruikt. Zo is bijvoorbeeld de AIMP-audiospeler in het systeem geïnstalleerd, respectievelijk is de voorkeur voor het kiezen van bestandsassociaties naar deze speler overgebracht. Dit betekent dat wanneer u dubbelklikt op een audiobestand, deze speler het afspeelt.

Een programma toewijzen
Een programma toewijzen

Noodzakelijk

Het besturingssysteem instellen om het standaardprogramma te selecteren

instructies:

Stap 1

Om een programma als standaard toe te wijzen, moet u de lijst met gebruikte programma's openen, die zich op het volgende pad bevindt: "Start"-menu - "Standaardprogramma's".

Stap 2

In deze sectie kunt u verschillende toewijzingsmogelijkheden maken voor dezelfde programma's. Een programma kan bijvoorbeeld standaard worden gebruikt, een ander programma kan worden opgestart.

Stap 3

Het standaard instellen van programma's begint met het kiezen van het programma en het type bestanden dat het zal openen. Als u alle audiobestanden met één speler wilt openen, gebruikt u deze waarde wijzigen. Als de audiospeler een eigen instelling heeft die bestandstypes aangeeft, dan kan de standaard programmatoewijzing worden gemaakt via het hoofdprogrammamenu. Alle wijzigingen in de instellingen die u hebt gemaakt, worden alleen voor een specifiek account opgeslagen.

Stap 4

U kunt ook bestandstypen toewijzen aan een specifiek programma. Deze add-on wordt gebruikt als een fijnere instelling voor programma-instellingen. U kunt bijvoorbeeld één programma gebruiken om bestanden met de extensie.

Stap 5

Het toevoegen van snelkoppelingen naar sommige programma's in het item "Opstarten" kan helpen bij het bekijken van dvd's of het pakken van koppelingen van het klembord.

Aanbevolen: