Hoe Maak Je Een Winrar-archief Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Winrar-archief Aan
Hoe Maak Je Een Winrar-archief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Winrar-archief Aan

Video: Hoe Maak Je Een Winrar-archief Aan
Video: winrar inpakken uitpakken. 2024, Mei
Anonim

Zelfs nu, wanneer veel computers harde schijven van één terabyte of zelfs meer hebben, blijft het archiveren van informatie behoorlijk relevant. Vaak is het immers nodig om informatie per e-mail te versturen (bijvoorbeeld foto's of tekstdocumenten). En het verzenden van grote hoeveelheden informatie op deze manier is niet erg handig, vooral als de uitgaande snelheid van de internetverbinding niet erg hoog is. In dergelijke gevallen wordt het noodzakelijk om het bestand te archiveren.

Hoe maak je een winrar-archief aan
Hoe maak je een winrar-archief aan

Noodzakelijk

  • - Computer waarop Windows OS is geïnstalleerd;
  • - winrar archiver

instructies:

Stap 1

Als u het winrar-archiefprogramma nog niet hebt, download het dan van internet en installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Selecteer na de lancering de component "Wizard" in het hoofdmenu. Vink in het dialoogvenster dat verschijnt het item "Een nieuw archief maken" aan en klik op "Volgende". Klik in het volgende venster op de pijl en geef het pad op naar de bestanden die u wilt archiveren en klik op "Volgende". Stel daarna de mate van bestandscompressie in.

Stap 2

Om het archief met een wachtwoord te beveiligen, klikt u in hetzelfde venster op de opdracht "Wachtwoord instellen". Er verschijnt een venster met twee regels. Voer uw wachtwoord in op de bovenste regel en bevestig het op de onderste regel. Het wordt aanbevolen om een wachtwoord van ten minste zeven tekens in te stellen, omdat het veel moeilijker zal zijn om een dergelijk wachtwoord te kraken. Wanneer alle opties zijn geselecteerd, klikt u op Voltooien. Nadat het archiveringsproces is voltooid, wordt het bestand op uw bureaublad opgeslagen.

Stap 3

U kunt op elk moment nieuwe bestanden toevoegen aan een reeds gemaakt archief. Om dit te doen, klikt u op het bestand dat u aan het archief wilt toevoegen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de opdracht "Kopiëren" of "Knippen". De eerste opdracht maakt eenvoudig een kopie van het geselecteerde bestand in het archief, de tweede opdracht brengt het bestand zelf rechtstreeks naar het archief. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het archief en selecteer de opdracht "Plakken". Het bestand wordt toegevoegd aan het archief.

Stap 4

Als u bestanden aan het archief moet toevoegen met behulp van aanvullende parameters, moet u dit doen. Open het gemaakte archief en selecteer vervolgens de opdracht "Toevoegen". Geef in het venster dat verschijnt het pad op naar het bestand dat u wilt toevoegen en klik op OK. Nu kunt u in het huidige venster aanvullende parameters instellen, zoals de bestandscompressiemethode, automatisch verwijderen van bestanden na archivering, enz. Klik na het instellen van de parameters op OK. Het bestand met de geselecteerde instellingen wordt toegevoegd aan het archief.

Aanbevolen: