Hoe Maak Je Een Videoboek?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Videoboek?
Hoe Maak Je Een Videoboek?

Video: Hoe Maak Je Een Videoboek?

Video: Hoe Maak Je Een Videoboek?
Video: Vidley - Het VideoBoek 2024, Mei
Anonim

Omdat de hoeveelheid informatie op internet elke dag exponentieel toeneemt, is er een nieuw formaat voor het presenteren van informatie verschenen: een videoboek. Deze manier van presenteren wordt met de dag populairder, omdat het niet alleen theoretische kennis bevat, maar ook duidelijk laat zien hoe het goed te doen.

Hoe maak je een videoboek?
Hoe maak je een videoboek?

Noodzakelijk

videoverwerkingssoftware SONY Vegas Pro, Windows Movie Maker, enz

instructies:

Stap 1

Als je de noodzaak hebt gerealiseerd om een videoboek of videoartikel te maken, schrik dan niet. Er is niets ingewikkelds aan. In feite is dit een gewoon videobestand gevuld met de nodige informatie of instructies, waarin u in detail laat zien hoe u deze of gene actie uitvoert. Deze manier van presenteren bleek informatie te populariseren en in een meer begrijpelijke en toegankelijke vorm te presenteren.

Stap 2

Nadat u het onderwerp van uw boek heeft bepaald, stelt u de inhoudsopgave op. Met behulp van videoverwerkingsprogramma's is het mogelijk om het aan het begin te plaatsen en elk item klikbaar te maken door een hyperlink in te stellen naar een bepaalde sectie of minuut van de video. Selecteer hiervoor de tekst die klikbaar moet zijn, klik met de rechtermuisknop en selecteer het tabblad "Hyperlink configureren" in het pop-upmenu. Er gaat een veld voor je open, waar je moet aangeven naar welk onderdeel je link moet leiden.

Stap 3

Als u een inhoudsopgave of een overzicht van een videoboek bij de hand heeft, is het veel gemakkelijker om theoretische informatie voor elke sectie op te halen. Onthoud dat hoogstwaarschijnlijk een persoon die niet al te bekwaam is over het onderwerp, naar informatie zal zoeken. Als er dus onbekende termen in de tekst staan, probeer deze dan op een toegankelijke manier uit te leggen.

Stap 4

Elke stap die u zet, moet vergezeld gaan van een foto of video ernaast. Maak foto's van goede kwaliteit en verwerk ze in een grafische editor. Verklein hun formaat en plaats ze in het videoboek met behulp van het programma. Hetzelfde kun je doen met de videoserie. Onthoud: zowel foto's als video's moeten van goede kwaliteit zijn. Natuurlijk kunt u zonder speciale apparatuur - reflectoren, specifieke flitsers en lenzen, maar al uw acties moeten duidelijk zichtbaar zijn.

Stap 5

Zet een vertraging op elke foto of elk stuk video en bereken het zo dat op dit moment de hele theoretische tekst passeert. De tekst moet in een dictafoon worden ingelezen en vooraf worden opgeslagen in een audiobestand en vervolgens worden toegevoegd aan een videoverwerkingsprogramma. Neem bij het lezen van de tekst de tijd, spreek alle woorden duidelijk en duidelijk uit. Luister dan zelf naar de opname en laat anderen ernaar luisteren. Als je niet tevreden bent met de kwaliteit, wees dan niet te lui om het te herschrijven.

Stap 6

Archiveer je videoboek. Dit is nodig zodat mensen de mogelijkheid hebben om het snel van internet te downloaden. Selecteer de gewenste portal en upload je boek. Vergeet niet om het niet alleen te downloaden, maar ook om het online te bekijken.

Aanbevolen: