Ableton Live 9-startscherm

Ableton Live 9-startscherm
Ableton Live 9-startscherm

Video: Ableton Live 9-startscherm

Video: Ableton Live 9-startscherm
Video: Ableton Live 9 руководство по быстрому старту 2024, Mei
Anonim

De eerste stap om een nieuw programma te leren kennen, is het bestuderen van de gebruikersinterface. Op het eerste gezicht kan een groot aantal verschillende elementen eng zijn, maar alles wordt gemakkelijker als je ze opsplitst in afzonderlijke groepen.

Ableton Live 9-startschermblokken
Ableton Live 9-startschermblokken

Het meeste van uw werk in Ableton Live gebeurt vanaf het startscherm. Dit scherm bestaat uit verschillende blokken, die elk specifieke aspecten van uw project regelen, afhankelijk van het type document waaraan u werkt.

Langs de randen van het scherm bevinden zich driehoekige aanwijzers die, wanneer erop wordt geklikt, afzonderlijke blokken kunnen in- en uitklappen.

U kunt ook de grootte van de blokken op het hoofdscherm wijzigen - om dit te doen, beweegt u de cursor over de rand van het gewenste blok zodat er een dubbelzijdige pijl verschijnt.

Heb je meerdere monitoren of één grote monitor, dan kun je een tweede venster openen om alle blokken van het hoofdscherm tegelijk weer te geven. Selecteer hiervoor de opdracht Tweede venster in het menu Beeld of druk op de toetsencombinatie [CTRL] + [SHIFT] + [W] op Windows of [CMD] + [SHIFT] + [W] op Mac.

U kunt Ableton Live starten in de modus Volledig scherm door de opdracht Volledig scherm te kiezen in het menu Beeld of door op de [F11]-toets te drukken. Om de modus Volledig scherm te verlaten, klikt u op de pijl die in de rechterbenedenhoek van het scherm verschijnt, of op de [F11]-toets.

Aanbevolen: