Hoe De Autostart Van Een Flashstation Te Annuleren

Inhoudsopgave:

Hoe De Autostart Van Een Flashstation Te Annuleren
Hoe De Autostart Van Een Flashstation Te Annuleren

Video: Hoe De Autostart Van Een Flashstation Te Annuleren

Video: Hoe De Autostart Van Een Flashstation Te Annuleren
Video: Windows 10: So änderst Du die Einstellungen zum Autostart von USB-Sticks, Speicherkarten und Co. 2024, Mei
Anonim

De autorun-functie van verwisselbare media zorgt voor extra gemak voor de computergebruiker, maar het is potentieel gevaarlijk vanwege het gebruik van het autorun.inf-bestand door kwaadaardige programma's, die automatisch het uitvoerbare bestand van het virus starten wanneer de USB-stick wordt geopend. U kunt het automatisch uitvoeren van verwisselbare media uitschakelen met behulp van standaard Windows-hulpprogramma's.

Hoe de autostart van een flashstation te annuleren
Hoe de autostart van een flashstation te annuleren

instructies:

Stap 1

Druk op de knop "Start" om het hoofdmenu van het systeem te openen en ga naar het item "Uitvoeren" om de procedure te starten voor het uitschakelen van de autorun van verwisselbare media.

Stap 2

Voer gpedit.msc in het veld Openen in en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 3

Geef het item "Lokaal computerbeleid" op in het venster "Groepsbeleid" dat wordt geopend en ga naar het item "Computerconfiguratie".

Stap 4

Vouw de link "Beheersjablonen" uit en selecteer "Systeem".

Stap 5

Specificeer het beleid "Automatisch afspelen uitschakelen" aan de rechterkant van het toepassingsvenster en selecteer "Eigenschappen" in het menu "Actie".

Stap 6

Pas het selectievakje toe op het veld "Ingeschakeld" in het dialoogvenster "Eigenschappen: autorun uitschakelen" dat wordt geopend en selecteer het item "alle stations" in het vervolgkeuzemenu "Autorun uitschakelen bij:".

Stap 7

Klik op OK om de opdracht te bevestigen en ga naar Gebruikersconfiguratie.

Stap 8

Specificeer het item "Beheersjablonen" en selecteer het item "Systeem".

Stap 9

Gebruik het item Automatisch afspelen uitschakelen aan de rechterkant van het toepassingsvenster en selecteer Eigenschappen in het menu Actie.

Stap 10

Pas het selectievakje toe op het veld "Ingeschakeld" in het dialoogvenster "Eigenschappen: autorun uitschakelen" dat wordt geopend en selecteer "alle stations" in het vervolgkeuzemenu "Autorun uitschakelen bij:".

Stap 11

Sluit de Groepsbeleid-service af en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Stap 12

Keer terug naar het hoofdmenu Start en ga naar Uitvoeren om autorun uit te schakelen met behulp van de Register-editor.

Stap 13

Typ regedit in het veld Openen en klik op OK om de opdracht te bevestigen.

Stap 14

Vouw de registersleutel HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurrentVersionPoliciesExplorer uit en stel de NoDriveTypeAutoRun-waarde in op ff om autorun voor alle schijven uit te schakelen.

Stap 15

Vouw de registersleutel HKEY_LOCAL_MACHINESystemCurrentControlSetServicesCdrom uit en stel de AutoRun-waarde in op 0 om het automatisch afspelen van cd's uit te schakelen.

Stap 16

Sluit het hulpprogramma Register-editor af en start uw computer opnieuw op om de geselecteerde wijzigingen toe te passen.

Aanbevolen: