Een Spreadsheet Maken

Inhoudsopgave:

Een Spreadsheet Maken
Een Spreadsheet Maken

Video: Een Spreadsheet Maken

Video: Een Spreadsheet Maken
Video: Google Spreadsheets - les 1 - Introductie 2024, Mei
Anonim

Om het verbruik van een artikel in het magazijn bij te houden, is het helemaal niet nodig om de 1C-versie van het programma aan te schaffen. Met behulp van de Microsoft Excel-toepassing kunt u een eenvoudige tabel maken die de huidige status van de magazijnnaam weergeeft.

Een spreadsheet maken
Een spreadsheet maken

Noodzakelijk

MS Excel-software

instructies:

Stap 1

Om een nieuwe tabel aan te maken, klikt u op het bovenste menu "Bestand" en selecteert u "Nieuw". Extra opties verschijnen aan de rechterkant van het venster, klik met de linkermuisknop op de link "Blanco Book".

Stap 2

Nu moet de tabel worden gemaakt. U moet meerdere rijen en kolommen bevriezen. Bepaal het aantal kolommen en rijen, evenals de kolomkoppen. Het is vermeldenswaard dat de cellen waarin de kopteksten worden geplaatst, elkaar moeten volgen. Elk record in de tabel kan worden opgemaakt: stel het lettertype, de grootte en het aantal in, evenals de uitlijning van de tekst.

Stap 3

Hoogstwaarschijnlijk zullen verschillende cellen moeten worden samengevoegd om een algemene naam aan de tabel te geven. Deze bewerking wordt uitgevoerd met de knop "Cellen combineren". Vervolgens kun je je eigen stijl voor deze cel instellen: klik met de rechtermuisknop op de cel met de tabelkop en selecteer "Cellen opmaken". Het venster voor het bewerken van celweergaveparameters kan op een andere manier worden geopend: klik op het hoofdmenu "Formaat" en selecteer "Cel" (sneltoets Ctrl + 1).

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Uitlijning" en stel de juiste waarde in. Het meest gebruikelijke gebruik voor een titel is "midden" uitlijning, zowel horizontaal als verticaal. Klik op de knop OK om dit venster te sluiten.

Stap 5

Het blijft om waarden in alle cellen van de tabel in te voeren en de ontwerpstijl in te stellen. Om dit te doen, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + 1. Ga in het geopende venster naar het tabblad "Rand", waar u de dikte en textuur van elke lijn van de tabel die wordt gemaakt, kunt definiëren. Om sommige cellen te kleuren, gaat u naar het tabblad Weergave en kiest u een kleur uit de beschikbare stalen.

Stap 6

Om het lettertype van de geselecteerde cellen te wijzigen, gaat u naar het tabblad "Lettertype". Nadat u de opmaakinstellingen voor tabelcellen hebt gewijzigd, klikt u op OK om het venster te sluiten. Klik vervolgens in het bovenste menu op "Bestand" en selecteer "Opslaan". Geef in het geopende venster de opslagmap op, voer de naam van de tabel in en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: