Een Foto Spiegelen

Inhoudsopgave:

Een Foto Spiegelen
Een Foto Spiegelen

Video: Een Foto Spiegelen

Video: Een Foto Spiegelen
Video: Hoe spiegel je een foto in Photoshop | Snelle Photoshop tip 2024, Mei
Anonim

Vaak moet u bij het publiceren van foto's die zijn gemaakt met de camera naar één kant gedraaid, de beeldrotatietechniek gebruiken. Soms wil je een spiegelbeeld krijgen van het beeld of de elementen ervan. Met Adobe Photoshop kun je bijna alle soorten beeldtransformaties uitvoeren: verticaal en horizontaal spiegelen, volledig omdraaien, een kwartslag draaien, onder een willekeurige hoek in verschillende richtingen.

Foto's voor en na het spiegelen
Foto's voor en na het spiegelen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Open het menu Bestand, selecteer Openen, selecteer het fotobestand.

Als u de optie wilt behouden om altijd naar de originele afbeelding terug te keren, maakt u een kopie van de laag. Selecteer hiervoor het menu Laag, Laag dupliceren. Zorg ervoor dat de nieuw gemaakte laag actief is. Het is raadzaam om alle verdere transformaties erop uit te voeren.

Open het menu Afbeelding, kies het item Canvas roteren. De vervolgkeuzelijst bevat opdrachten waarmee u de hele afbeelding kunt transformeren.

Stap 2

Open het menu Afbeelding, kies het item Canvas roteren. De vervolgkeuzelijst bevat opdrachten waarmee u de hele afbeelding kunt transformeren.

De opdracht Horizontaal spiegelen draait de hele afbeelding om de horizontale as.

De opdracht Verticaal spiegelen draait de hele afbeelding om de verticale as.

Stap 3

Als u niet de hele afbeelding, maar het element ervan wilt schalen, roteren, scheeftrekken of vervormen, biedt Adobe Photoshop transformatieopdrachten in het menu Bewerken.

Open het menu Bewerken, kies het item Transformeren. Pas een van de opdrachten toe op het geselecteerde gebied van de afbeelding: Horizontaal spiegelen, Verticaal spiegelen.

Stap 4

Als geen van de standaardopdrachten aan uw behoeften voldoet, gebruikt u de opdracht Vrije transformatie. Hiermee kunt u elementen (schalen, roteren, scheeftrekken, enz.) in elke volgorde transformeren.

Als gevolg van de keuze van de opdracht wordt een begrenzende rechthoek met transformatiemarkeringen op het scherm weergegeven, bewegend en roterend, waarmee u de grootte van het element kunt wijzigen, evenals de rotatie, scheeftrekking of willekeurige vervorming ervan kunt uitvoeren.

Om het transformatieproces te voltooien, drukt u op de knop Transformeren vastleggen op het parameterpaneel bovenaan het venster.

Als u alle uitgevoerde acties wilt verlaten, moet u op de knop Cansel-transformatie klikken.

Stap 5

Sla de afbeelding op met een nieuwe naam door Opslaan als te kiezen in het menu Bestand.

Aanbevolen: