Hoe Foto's Te Spiegelen

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Te Spiegelen
Hoe Foto's Te Spiegelen

Video: Hoe Foto's Te Spiegelen

Video: Hoe Foto's Te Spiegelen
Video: Hoe spiegel je een foto in Photoshop | Snelle Photoshop tip 2024, Mei
Anonim

Sommige opnamen zijn het resultaat van haast of onervarenheid van de fotograaf - het beeld wordt naar links of rechts gekanteld, of zelfs ondersteboven gekeerd. U kunt dit onoplettendheid corrigeren met Adobe Photoshop.

Hoe foto's te spiegelen
Hoe foto's te spiegelen

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Start Adobe Photoshop en open de gewenste foto erin. Klik hiervoor op het menu-item "Bestand"> "Openen", selecteer het gewenste bestand in het nieuwe venster en klik op "Openen".

Stap 2

Klik op het hoofdmenu-item "Afbeelding"> "Beeldrotatie". De lijst die verschijnt zal verschillende items bevatten. Als u de foto ondersteboven moet draaien, klikt u op "180 °", als u de foto naar links wilt kantelen, klikt u op "90 ° CCW" (90 ° CW), indien naar rechts - "90 ° met de klok mee" (90 ° CW). Let ook op de items Flip canvas horizontaal en Flip canvas verticaal. Met hun hulp kunt u met één klik respectievelijk een spiegelbeeld van een foto maken, horizontaal en verticaal.

Stap 3

Er is nog een item over - "willekeurig". Dankzij hem kun je de foto tot op zekere hoogte kantelen. Klik erop en voer de gewenste waarde in het invoerveld "Hoek" in. De zijde van de helling wordt ingesteld met behulp van de punten "° met de klok mee" (° CW) en "° tegen de klok in" (° CCW). Klik OK. Zoals u kunt zien, is de foto in de opgegeven hoek gekanteld en tegelijkertijd is de canvasgrootte vergroot zodat de randen van de afbeelding zichtbaar zijn.

Stap 4

Om het resultaat op te slaan, klikt u op het menu-item "Bestand"> "Opslaan als" of gebruikt u de snellere manier - sneltoetsen Ctrl + Shift + S. Voer in het nieuwe venster de naam van het toekomstige bestand in, specificeer het Jpeg-formaat en, als u het resultaat opslaat in de map met het originele bestand en het niet wilt verliezen, vink dan het vakje aan naast het item "Als kopie”. Klik ten slotte op "Opslaan".

Stap 5

Met behulp van het deelvenster Geschiedenis (klik op Venster> Geschiedenis om het te openen), kunt u teruggaan naar elke actie die u eerder hebt uitgevoerd. Gebruik het als je een fout hebt gemaakt.

Aanbevolen: