De Formule-editor Inschakelen

Inhoudsopgave:

De Formule-editor Inschakelen
De Formule-editor Inschakelen
Anonim

Voor het invoegen en wijzigen van formules in de tekstverwerker Microsoft Office Word wordt een speciale invoegtoepassing gebruikt - de formule-editor. In versies van Word 2007 en Word 2010 maakt het deel uit van het basisprogramma en wordt het standaard geïnstalleerd met de installatie van het basisprogramma. Om het in eerdere versies te gebruiken, zijn enkele voorafgaande manipulaties vereist.

De formule-editor inschakelen
De formule-editor inschakelen

Noodzakelijk

tekstverwerker Microsoft Word 2007 of 2003

instructies:

Stap 1

Als u Microsoft Office Word 2003 gebruikt en de formule-editor niet eerder is geïnstalleerd, doe dit dan nu. Na de installatie is het beter om een extra item in het tekstverwerkermenu aan te maken om de toegang tot de formule-editor te vergemakkelijken. Om dit te doen, selecteert u het item "Instellingen" door het gedeelte "Extra" in het Word-menu te openen.

Stap 2

Klik op het tabblad Opdrachten en selecteer Invoegen in de lijst Categorieën. Zoek in het rechterdeelvenster van het geopende venster het item "Formule-editor" en sleep het met de linkermuisknop naar de juiste plaats in het menu van de teksteditor.

Stap 3

Als u een formule wilt wijzigen die al in een tekstdocument is ingevoegd, klikt u erop met de muiscursor en Word zal automatisch de formule-editor inschakelen. Als u Microsoft Office Word 2007 gebruikt, wordt een ander tabblad toegevoegd aan het menu - "Ontwerp", dat zich onder het label "Formule-editor" bevindt. Door op dit nieuwe tabblad te klikken, kunt u beginnen met het wijzigen van de formule.

Stap 4

Als u een nieuwe formule moet maken, plaatst u eerst de cursor op de gewenste plaats in het tekstdocument. Ga dan naar het tabblad "Invoegen" in het tekstverwerkermenu en klik op de knop "Formule", die zich in de groep "Symbolen" bevindt - helemaal rechts in dit menugedeelte. Hiermee wordt de formule-editor gestart. Maar u kunt niet helemaal opnieuw beginnen met het maken van een formule, maar klik niet op de knop "Formule" zelf, maar op een apart gedeelte met een vinkje aan de rechterkant. Dan valt er een lijst met een reeks vooraf ingestelde formules uit de knop, waaruit u er een kunt kiezen die lijkt op degene die u moet invoeren. Selecteer het en daarna wordt de editor ook ingeschakeld, maar in dit geval hoeft u alleen de reeds bestaande sjabloonformule te wijzigen als dat nodig is.

Aanbevolen: