Hoe Het RAM-geheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Vergroten
Hoe Het RAM-geheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Vergroten
Video: Hoe vervang ik mijn RAM-geheugen? 2024, Mei
Anonim

Een van de gemakkelijkste manieren om de prestaties van uw computer te verbeteren, is door de hoeveelheid RAM te vergroten. Om deze apparatuur correct te selecteren en te installeren, moet u enkele regels volgen.

Hoe het RAM-geheugen te vergroten
Hoe het RAM-geheugen te vergroten

Noodzakelijk

Speccy

instructies:

Stap 1

Om aan de slag te gaan, leest u hoe u het RAM-geheugen kiest dat geschikt is voor uw computer. Open de instructies voor het moederbord of zoek het op internet. Ga hiervoor naar de officiële website van de fabrikant van het moederbord.

Stap 2

Ontdek welk type RAM door dit moederbord wordt ondersteund. Dit kunnen de volgende typen zijn: Dimm, DDR1, DDR2 en DDR3.

Stap 3

Installeer nu het programma dat u zal helpen meer informatie te vinden over de geïnstalleerde RAM-sticks. Installeer het Speccy-hulpprogramma als voorbeeld. Het is vrij eenvoudig te gebruiken, dus het is geschikt voor elke gebruiker.

Stap 4

Voer het programma uit. Ga naar het menu "RAM". Dit menu bevat alle informatie die nodig is voor een compleet overzicht van de bestaande geheugenstrips en de staat van het moederbord.

Stap 5

Onderzoek het eerste item: Geheugenslots

Aantal geheugenslots 2

Geheugenslots bezet 2

Vrije geheugenslots 0. Zoals je kunt zien, zijn in dit geval alle RAM-slots bezet. Mogelijk heeft u een andere situatie en hoeft u de reeds geïnstalleerde geheugensticks niet te wijzigen.

Stap 6

Ga naar het volgende item: DDR3-type

Volume 4096 MB

Kanalen twee

DRAM-frequentie is 665,4 MHz Na bestudering van de inhoud van dit subitem kunnen we twee conclusies trekken: 1 - het moederbord ondersteunt dual-channel werking;

2 - de frequentie van nieuwe geheugenstrips mag niet lager zijn dan 665 MHz.

Stap 7

Koop de juiste geheugensticks. Als het moederbord twee vrije slots heeft voor het aansluiten van RAM, is het beter om 2 strips te kopen, waarvan het volume gelijk is aan X, dan één 2X-strip. Dit verhoogt de RAM-prestaties met 10-15%.

Stap 8

Zet uw computer uit en sluit nieuwe geheugensticks aan. Als het systeem een fout weergeeft tijdens het laden van het besturingssysteem, verwijder dan de oude haakjes en zet de computer weer aan. Natuurlijk, na een succesvolle download, zet u uw pc uit en zet u de oude borden terug naar hun rechtmatige plaats.

Aanbevolen: