Zelf De Cartridge Vullen

Inhoudsopgave:

Zelf De Cartridge Vullen
Zelf De Cartridge Vullen

Video: Zelf De Cartridge Vullen

Video: Zelf De Cartridge Vullen
Video: Как заправить чернила EPSON 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen die kantoorapparatuur gebruikt, is minstens één keer in zijn leven geconfronteerd met het feit dat de printer op het meest ongelegen moment plotseling stopt met afdrukken. Meestal komt dit doordat een cartridge geen inkt meer bevat. Nu is het geen probleem om voor elk printermodel een nieuwe cartridge te kopen. Maar er is nog een andere oplossing - zelf de cartridge bijvullen, terwijl u een bepaald bedrag bespaart. Dit zal een beetje geduld en netheid vergen.

Zelf de cartridge vullen
Zelf de cartridge vullen

Noodzakelijk

  • - platte en kruiskopschroevendraaiers,
  • - toner,
  • - trechter voor toner,
  • - stofzuiger voor toner
  • - spuit

instructies:

Stap 1

Een laserprinter bijtanken

Spreid een krant of een onnodige doek uit om vlekken op uw aanrecht te voorkomen. Haal de cartridge uit de printer. Plaats de cartridge voor u en draai de bouten aan de basis los. Verwijder voorzichtig de bovenklep van de cartridge. Draai het deksel om en schud voorzichtig al het afval uit de trechter. Stofzuig de trechter en het deksel met een speciale stofzuiger. Draai de twee schroeven aan de linkerkant van de cartridge los en verwijder de zijklep. Verwijder de plug onder het deksel. Schud de resterende toner voorzichtig uit en vacuüm. Voeg nieuwe toner toe en zet hem in omgekeerde volgorde weer in elkaar.

Stap 2

Sommige modellen laserprinters hebben speciale zekeringen of chips waardoor ze niet kunnen tanken.

Als er een chip in uw printermodel is geïnstalleerd, moet u de cartridge na het bijvullen opnieuw flashen of vervangen. Zonder dit zal uw printer niet werken.

Als er een zekering in uw printermodel is geïnstalleerd, moet u deze na het bijvullen van de cartridge vervangen door een nieuwe, met een nominale waarde van maximaal 100 mA. Ook kunnen de kopieertellerwaarden worden gereset vanuit het servicemenu van de machine.

Stap 3

Een inkjetprinter bijtanken

Til de cartridge uit de printer en verwijder de plastic tape. Als de plastic film beschadigd is, sluit deze dan zorgvuldig af met isolatietape of tape. Zoek het tankgat en markeer het met gekleurde tandenstokers zodat je geen fouten maakt bij het tanken. Vul de spuit met inkt. Houd er rekening mee dat u bij het tanken van een zwarte cartridge 15 milliliter inkt nodig hebt en bij het tanken van een kleur één - 5 milliliter. Steek de naald van de spuit voorzichtig in de vulopening van de patroon en giet langzaam de inkt erin. In dit geval moet ervoor worden gezorgd dat de patroon niet te vol wordt gevuld. Bevestig de plasticfolie op zijn plaats. Zorg ervoor dat het gat goed gesloten is, anders kan de cartridge lekken. Plaats de cartridge in de printer.

Aanbevolen: