Een Computerstation Aansluiten

Inhoudsopgave:

Een Computerstation Aansluiten
Een Computerstation Aansluiten

Video: Een Computerstation Aansluiten

Video: Een Computerstation Aansluiten
Video: Must Have Laptop Accessories 2.0! Dream Docking Station Setup 2024, Mei
Anonim

Een moderne computer, hoewel betrouwbaar, maar helaas kunnen individuele knooppunten erin falen. Optische schijfstations zijn bijzonder gevoelig voor defecten vanwege hun complexiteit en het grote aantal mechanische onderdelen. Maar het is gemakkelijk te vervangen.

Een computerstation aansluiten
Een computerstation aansluiten

Noodzakelijk

Computer, schijf, niet-magnetische krultang, IDE-kabel of SATA-interfacekabel (afhankelijk van de gebruikte schijfinterface), Molex 4-pins> SATA-adapter, PCI-adapter of IDE naar SATA-interface-adapter

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit. Koppel de netwerkkabel los van de voeding. Draai de schroeven los waarmee de behuizingsdeksels vastzitten en verwijder ze. Als het nodig is om de defecte schijf te verwijderen, draai dan de 4 schroeven los waarmee deze in de behuizing vastzit, evenals de interface- en stroomkabels. Trek de defecte aandrijving uit de behuizing en uit de behuizing.

Stap 2

Als u een extra of eerste schijf monteert, verwijdert u het plastic omhulsel van de voorkant van de computer en breekt u de metalen kap af. Plaats de schijf in de computerbehuizing en zet deze vast met schroeven, 4 aan elke kant. Sluit de netwerk- en interfacekabels hierop aan. Als uw schijf een SATA-voedingsinterface heeft en uw voeding niet over de vereiste connectoren beschikt, gebruik dan een Molex 4-pins voedingsadapter.

Stap 3

Als u geen vrije slots hebt voor het aansluiten van een schijf, kunt u een PCI-adapter gebruiken die extra aansluitpunten biedt voor IDE- en SATA-apparaten. In de meeste gevallen verliest u echter de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf optische stations op te starten. Als uw computer en de drive verschillende interfaces hebben, is het handiger om een adapter te gebruiken - een interface-converter, in dit geval blijft de volledige functionaliteit van de drive behouden.

Stap 4

Controleer nogmaals of de schijf correct is aangesloten. Sluit de afdekkingen van de systeemeenheid en draai ze vast met de schroeven.

Aanbevolen: