Een USB-flashstation Uitbreiden

Inhoudsopgave:

Een USB-flashstation Uitbreiden
Een USB-flashstation Uitbreiden

Video: Een USB-flashstation Uitbreiden

Video: Een USB-flashstation Uitbreiden
Video: Bestanden kopiëren naar een USB stick op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Je hebt gemerkt dat de capaciteit van je USB-stick tijdens gebruik is afgenomen. Soms krimpt het op een zeer significante manier. Hoogstwaarschijnlijk was dit het gevolg van blootstelling aan virussen. In dit geval kunt u de schijf terugbrengen naar de oorspronkelijke grootte.

Een USB-flashstation uitbreiden
Een USB-flashstation uitbreiden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - antivirusprogramma met de laatste updates;
  • - bestandsbeheerder Total Commander;
  • - hulpprogramma h2testw.

instructies:

Stap 1

Schakel de weergave van verborgen en systeembestanden op uw flashstation in. Controleer de USB-stick met antivirussoftware en verwijder deze indien gevonden. Als de grootte van de flashdrive na controle op virussen niet is gewijzigd, formatteer deze dan door de gegevens eerst op te slaan op de harde schijf van de computer of op een ander opslagmedium.

Stap 2

Als alle mappen op uw flashstation zijn vervangen door een virus met snelkoppelingen en de verhouding tussen vrije en bezette ruimte niet is veranderd, haast u dan niet om het te formatteren. Het virus maakt een map aan in de naam waarvan het ongeldige tekens schrijft. U kunt ervoor zorgen dat de informatie van de flashdrive nergens is verdwenen via de opdrachtregel. Voer "g: / / x" erin in, waarbij g de USB-stick zelf is en x de sleutel om alle bestanden weer te geven. U ziet een verborgen map, bijvoorbeeld met de naam e2e2 ~ 1.

Stap 3

Als u de naam van de map kent, kunt u deze rechtstreeks vanuit bestandsbeheer openen. Gebruik de opdrachtregel om deze naam, die een ongeldig ~-teken bevat, te hernoemen naar een ander, bijvoorbeeld 111. Een andere manier om dit virus te bestrijden is door een bat-bestand te maken met de regel "attrib -s -h -r -a / s / d" en het uitvoeren vanaf een flashstation. Bovendien kan een USB-flashstation worden ingepakt met een archiver en na het openen van het archief alle benodigde mappen uitpakken.

Stap 4

Bepaal de werkelijke grootte van de flashdrive met behulp van het hulpprogramma h2testw. Om dit te doen, sluit u het aan op uw computer en zorgt u ervoor dat er geen bestanden op staan. Voer het hulpprogramma h2testw uit, druk op de knop "Selecteren", selecteer het schrijven van gegevens naar alle vrije sectoren als de gewenste testmethode. Om te testen, klikt u op de knop "Schrijven + Verifiëren".

Aanbevolen: