Een Tabel Uitbreiden

Inhoudsopgave:

Een Tabel Uitbreiden
Een Tabel Uitbreiden

Video: Een Tabel Uitbreiden

Video: Een Tabel Uitbreiden
Video: Hoe stel je een formule op bij een tabel met exponentiële groei? (havo/vwo 3) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

In tegenstelling tot tekstdocumenten hebben tabellen vaak meer horizontale ruimte nodig dan een standaard afgedrukte pagina kan bieden. Als het niet mogelijk is om de grootte van het gebruikte lettertype in de tabel te verkleinen of het bladformaat te wijzigen, dan is de uitvoer alleen in de spreiding van de tabel met 90 °.

hoe een tabel uit te vouwen?
hoe een tabel uit te vouwen?

instructies:

Stap 1

In de praktijk betekent het draaien van een tafel het veranderen van de richting van het bedrukte vel waarop het is geplaatst van "staand" naar "liggend" (of van "staand" naar "liggend"). Als het werk plaatsvindt in de teksteditor Word, moet u om toegang te krijgen tot de juiste instelling het gedeelte "Pagina-indeling" in het menu openen. Het bevat het item "Oriëntatie", waarop u moet klikken en de optie met het label "Landschap" moet selecteren. In versies van Word vóór 2007 was het pad naar deze functie via het menu Bestand en het bijbehorende pagina-instellingsitem. Op deze manier werd een venster geopend waarin op het tabblad "Velden" het item "Landschap" in de lijst "Oriëntatie" moest worden geselecteerd.

Stap 2

Deze methode is van toepassing in het geval dat u alle pagina's van het document moet uitvouwen of als het uit slechts één pagina met een tabel bestaat. Als de tabel zich op een van de bladen van een document met meerdere pagina's bevindt en de oriëntatie van de rest moet worden behouden, moet de procedure worden gewijzigd. Klik eerst ergens in de tabel om deze pagina te markeren en open vervolgens het venster met marge-instellingen. Vouw in Word 2007 op hetzelfde tabblad Pagina-indeling de lijst Marges uit en selecteer Aangepaste marges. Open in Word 2003 het gedeelte "Bestand" van het menu en selecteer de regel "Pagina-instelling". Op deze manier wordt in beide versies een instellingenvenster geopend waarin op het tabblad "Velden" in het gedeelte "Oriëntatie" "Landschap" wordt geselecteerd. De onderste regel van dit tabblad bevat een vervolgkeuzelijst met het label "Toepassen", die twee items bevat: "Naar het gehele document" en "Naar het einde van het document". Selecteer de regel "To end of document".

Stap 3

Klik vervolgens op de knop OK om terug te keren naar het document met meerdere pagina's. Ga naar het volgende blad na de tabel, klik erop met de muis en herhaal de vorige stap met het enige verschil dat nu de oriëntatie "Portret" selecteert.

Stap 4

Als u een Excel-spreadsheeteditor gebruikt om een tabel te bewerken en vervolgens om bladen met tabellen erin te roteren, moet u dezelfde stappen uitvoeren - de verschillen zijn minimaal.

Aanbevolen: