Een Volume Verwijderen Of Uitbreiden

Inhoudsopgave:

Een Volume Verwijderen Of Uitbreiden
Een Volume Verwijderen Of Uitbreiden

Video: Een Volume Verwijderen Of Uitbreiden

Video: Een Volume Verwijderen Of Uitbreiden
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel programma's waarmee u verschillende bewerkingen met harde schijven kunt uitvoeren. Meestal worden ze gebruikt om de vereiste partities van de harde schijf te maken, te verwijderen of de grootte ervan aan te passen.

Een volume verwijderen of uitbreiden
Een volume verwijderen of uitbreiden

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Gebruik Partitiebeheer als u uw lokale schijf wilt verwijderen of uitbreiden. Download een versie van dit hulpprogramma die is ontworpen om te werken met het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd. Besteed speciale aandacht aan het type (32 of 64 bit OS).

Stap 2

Installeer Partition Manager en start uw computer opnieuw op. Hierdoor kan het programma de nodige gegevens verzamelen over de aangesloten harde schijven en hun status. Voer het hulpprogramma uit en selecteer "Geavanceerde gebruikersmodus" in het snelmenu.

Stap 3

Wacht tot het programma klaar is met laden en geef de bestaande partities weer. Er zijn twee manieren om een van uw lokale schijven uit te breiden. In het eerste geval moet u een andere schijfpartitie gebruiken en in het tweede geval alleen het vrije deel ervan. Gebruik de tweede methode.

Stap 4

Open het tabblad "Wizards", ga naar het submenu "Extra functies" en selecteer "Vrije ruimte opnieuw verdelen". Klik op de knop "Volgende" en selecteer in het nieuwe venster de sectie die u wilt uitvouwen. Om dit te doen, klikt u met de linkermuisknop op de grafische afbeelding. Klik nogmaals op de knop Volgende.

Stap 5

Selecteer nu met de selectievakjes een of meer partities waarvan u de vrije ruimte wilt scheiden om het eerste volume uit te breiden. Klik volgende . Wijzig het formaat van de eerste partitie op basis van de hoeveelheid vrije ruimte op de toegewezen volumes. Klik op de knoppen Volgende en Voltooien.

Stap 6

Om het proces van het opnieuw toewijzen van ruimte te starten, klikt u op de knop "In afwachting van wijzigingen toepassen". Als u een van de schijfpartities moet verwijderen, selecteert u deze met de rechtermuisknop en selecteert u "Verwijderen". Nadat de bewerking is voltooid, is deze sectie niet beschikbaar voor gebruik totdat u een nieuwe lokale schijf hebt gemaakt.

Aanbevolen: