Een Lokale Schijf Uitbreiden

Inhoudsopgave:

Een Lokale Schijf Uitbreiden
Een Lokale Schijf Uitbreiden

Video: Een Lokale Schijf Uitbreiden

Video: Een Lokale Schijf Uitbreiden
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, Mei
Anonim

Soms zijn er situaties waarin het nodig is om het volume van een bepaalde harde schijfpartitie te verhogen. Dit komt meestal door een gebrek aan ruimte op de systeempartitie, maar er zijn ook andere opties mogelijk.

Een lokale schijf uitbreiden
Een lokale schijf uitbreiden

Noodzakelijk

Partitiemanager

instructies:

Stap 1

Om de grootte van uw lokale schijf veilig te vergroten met behoud van gegevens, hebt u de Partition Manager-software nodig. Download het en installeer de applicatie. Zorg ervoor dat u uw computer opnieuw opstart zodat het programma klaar is om te worden uitgevoerd.

Stap 2

Wis de harde schijfpartitie waarmee u het gewenste lokale volume wilt uitbreiden. Hoe meer vrije ruimte er is op de donorpartitie, hoe meer u de benodigde lokale schijf kunt vergroten. Bovendien zal de aanwezigheid van een grote hoeveelheid vrije ruimte de tijd die nodig is om de bewerkingen te voltooien aanzienlijk verkorten.

Stap 3

Start Partition Manager en wacht tot het snelstartmenu is geladen Selecteer "Geavanceerde gebruikersmodus" in het venster dat wordt geopend. Met deze bedrijfsmodus van het programma kunt u alle noodzakelijke aanpassingen maken bij het werken met harde schijven. Klik op het tabblad "Wizards" en selecteer "Vrije ruimte opnieuw verdelen" in het menu "Extra functies". Klik op de knop "Volgende" in het venster dat wordt geopend.

Stap 4

Bekijk de grafische weergave van de staat van de harde schijf en klik met de linkermuisknop op de lokale partitie die u wilt vergroten. Klik volgende". Selecteer het donorgedeelte. Vink het vakje aan naast de naam bovenaan het menu. Het is beter om één sectie te gebruiken in plaats van meerdere. Dit zal u veel tijd besparen. Klik volgende".

Stap 5

Klik op de pijl naast "Geef een nieuwe maat op". Verplaats de schuifregelaar om de grootte van de lokale schijf na uitbreiding in te stellen. Klik volgende". Sluit het partitievoorbereidingsvenster.

Stap 6

Klik op het tabblad "Wijzigingen" en selecteer "Wijzigingen toepassen". Bevestig de start van het proces van het opnieuw toewijzen van ruimte tussen lokale schijven. Hoogstwaarschijnlijk zal het programma blijven draaien in DOS-modus.

Aanbevolen: