Hoe Nummers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Nummers Op Een Laptop Aan Te Zetten
Hoe Nummers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe Nummers Op Een Laptop Aan Te Zetten

Video: Hoe Nummers Op Een Laptop Aan Te Zetten
Video: How To Make Any Laptop Touch Screen! 2024, Mei
Anonim

De draagbare afmetingen van laptops zijn niet altijd even handig. Hun toetsenbord is immers in de regel veel kleiner dan standaardmodellen. Met name de meeste laptopcomputers - netbooks en laptops - hebben geen numeriek toetsenblok.

Hoe nummers op een laptop aan te zetten
Hoe nummers op een laptop aan te zetten

Het is nodig

laptop of netbook

instructies:

Stap 1

Op het eerste gezicht is dit niet zo belangrijk: er staan cijfers op de tweede regel van het toetsenbord. En ze kunnen zoals gewoonlijk worden gebruikt. Maar soms is deze regeling onhandig. Zeker als een dienstdoende persoon veel met cijfers moet werken en verschillende berekeningen moet maken op een rekenmachine. In dit geval komt het juiste speciale gedeelte van het NumPad-toetsenbord te hulp. Het vinden van de locatie op een standaard extern toetsenbord is eenvoudig. Het laptoppaneel is het probleem. Hoewel er een uitweg is in deze situatie.

Stap 2

Hiervoor kun je bijvoorbeeld een gewoon toetsenbord gebruiken door deze via een USB-connector op een laptop aan te sluiten. Nadat het apparaat is aangesloten, installeert de computer automatisch de benodigde stuurprogramma's en kunt u aan de slag.

Stap 3

Je kunt ook een speciaal paneel Num Pad kopen om te vinden dat je nodig hebt om computerwinkels te bezoeken. En vervolgens, nadat u het geschikte model voor uzelf hebt gekozen, sluit u deze via de USB-poort aan op de laptop.

Stap 4

En u kunt het doen zonder alle vermelde apparaten en alleen een digitaal numpad maken met de beschikbare toetsen. Probeer de lay-out te veranderen door tegelijkertijd op de Fn-knoppen (in de linkerbenedenhoek) en F11 op de bovenste regel te drukken. Soms werkt F11 echter niet, afhankelijk van het laptopmodel en de fabrikant. Probeer dan op Fn + NumLk te drukken. Nadat u de Num Pad-modus hebt geactiveerd, verschijnt het bijbehorende waarschuwingspictogram op het scherm over het wijzigen van de reeks cijfers.

Stap 5

U kunt met het toetsenbord controleren of de speciale opdrachten voor het overschakelen naar het Num Pad-paneel van kracht zijn. Om dit te doen, drukt u op een van de toetsen: "J", "K", "L", U "," I "," O "en verschillende andere. Als u cijfers afdrukt in plaats van letters - voltooi de bestelling. Dit is tenslotte precies wat nodig was. Om de Num Pad-modus uit te schakelen, moet u ook de toetsen Fn + NumLk (of Fn + F11) gebruiken.

Stap 6

Optioneel kunt u een virtueel schermtoetsenbord maken dat op verschillende manieren kan worden opgeroepen. In de eerste moet u naar het gedeelte "Standaard" gaan in het menu "Start". Zoek vervolgens "Toegankelijkheid" en selecteer "Schermtoetsenbord". In de tweede - ga vanuit het menu "Start" naar de functie "Uitvoeren" en voer osk in het veld in.

Aanbevolen: