USB-stick Of Schijf - Wat Is Beter?

Inhoudsopgave:

USB-stick Of Schijf - Wat Is Beter?
USB-stick Of Schijf - Wat Is Beter?

Video: USB-stick Of Schijf - Wat Is Beter?

Video: USB-stick Of Schijf - Wat Is Beter?
Video: USB Speichersticks: Alle Typen, Kapazität, Übertragungsraten u0026 Verschlüsselung mit Kingston 2024, Mei
Anonim

Bij het kiezen van een middel voor het opslaan en overbrengen van informatie, kunnen veel gebruikers moeilijkheden ondervinden bij het kiezen, aangezien u tegenwoordig in de schappen cd's, flashdrives en externe harde schijven kunt vinden die hiervoor bedoeld zijn.

USB-stick of schijf - wat is beter?
USB-stick of schijf - wat is beter?

Flashdrive vs. CD

Tegenwoordig zijn er een groot aantal verschillende manieren en middelen om informatie op te slaan en over te dragen, bijvoorbeeld van de ene computer naar de andere. Bij het kiezen van een dergelijk apparaat kunnen veel gebruikers selectieproblemen ondervinden. Wat is bijvoorbeeld beter om voor deze doeleinden een USB-stick of schijf te kopen? Opgemerkt moet worden dat in dit geval de keuze kan worden gemaakt voor de flashdrive. Het punt is dat ten eerste de USB-drive kleiner is en ten tweede dat de hoeveelheid geheugen op geen enkele manier inferieur is aan moderne cd's en dvd's. Bovendien zijn de kosten van dergelijke flashdrives tegenwoordig praktisch niet bijten, wat betekent dat iedereen gemakkelijk zelfs een 16 gigabyte USB-flashdrive kan kopen.

USB-stick of externe harde schijf?

Het is natuurlijk veel moeilijker om te kiezen tussen een USB-stick en een externe harde schijf. Natuurlijk kost zelfs een flashdrive van 64 GB veel minder dan een externe harde schijf van 500 GB, maar dit is niet alleen direct gerelateerd aan de maximale apparaatgrootte, maar ook aan de snelheid en kwaliteit van de gegevensoverdracht.

Wat is uiteindelijk beter om te kiezen? Er wordt aangenomen dat USB-sticks in dit geval uitsluitend profiteren van hun mobiliteit. Ze zijn veel kleiner, het is handiger om ze naar het werk te dragen, enz. Als gevolg hiervan blijkt dat als je zo'n schijf niet alleen thuis nodig hebt, maar bijvoorbeeld ook op het werk, het natuurlijk de moeite waard is om op een flashstation te blijven. In het geval dat de schijf vrij zelden en alleen thuis wordt gebruikt, is het beter om op een externe harde schijf te blijven. Ten eerste kan iedereen het vandaag tegen een betaalbare prijs kopen. Ten tweede varieert het volume meestal van 500 GB tot enkele terabytes, en hierdoor kunt u veel meer informatie opslaan dan op een gewone flashdrive. Ten derde is de snelheid van het verwerken en opslaan van gegevens op een externe schijf veel hoger dan die van een gewone flashdrive. Een belangrijk verschil en mogelijk het nadeel van dergelijke schijven is hun grootte. De eigenaar van het apparaat kan het natuurlijk meenemen naar zijn werk, maar hiervoor moet hij het inpakken, een snoer meenemen om aan te sluiten op een pc, enz. De flashdrive daarentegen stop je gewoon in je zak.

Als gevolg hiervan kiest iedereen natuurlijk wat beter is om te kiezen: een USB-stick of een externe harde schijf. Als u alle kenmerken en opties voor de werking van deze apparaten zorgvuldig bestudeert, kunt u altijd kiezen voor een formulier dat meer geschikt is voor werk of studie, waarmee u elke dag de nodige informatie kunt opslaan en overdragen.

Aanbevolen: