Inhoud Invoegen

Inhoudsopgave:

Inhoud Invoegen
Inhoud Invoegen

Video: Inhoud Invoegen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Inhoudsopgave toevoegen in Word 2023, Februari
Anonim

Inhoud is een verplicht onderdeel van elk tekstdocument. Het wordt op een aparte pagina aan het begin of aan het einde van het document opgesteld. De inhoud herschikt zichzelf als een lijst van afzonderlijke secties met koppen van verschillende niveaus. In de regel worden rubrieken en onderafdelingen vermeld met een aanduiding van hun pagina's. Met teksteditors kunt u snel inhoud vormen en in een document invoegen met behulp van speciale hulpmiddelen. De inhoud wordt gemaakt op basis van de opgegeven documentstructuur voor een volledig afgewerkte tekst.

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

instructies:

Stap 1

Open het documentbestand in Microsoft Word. Schrijf op een aparte pagina van het document bovenaan "Inhoud" en verplaats de cursor naar een nieuwe regel. Selecteer in het hoofdmenu van de editor "Invoegen" - "Link" - "Inhoudsopgave en indexen". Er verschijnt een venster op het scherm waarin u de inhoudsopgaveparameters voor het huidige document moet instellen.

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

Stap 2

Ga in dit venster naar het tabblad "Inhoudsopgave". Schakel de juiste selectievakjes in om de regelnummering weer te geven en selecteer de gewenste tijdelijke aanduiding voor de inhoudsopgaveregel uit de lijst. Stel in het veld "Formaten" het uiterlijk van de inhoud in en stel het aantal kopniveaus in dat wordt gebruikt bij het maken ervan.

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

Stap 3

Controleer of het opgegeven aantal niveaus overeenkomt met de werkelijke aanwezigheid van kopniveaus in het document. Klik hiervoor op de knop "Opties …" in het venster. Het venster "Inhoudsopgave opties" verschijnt. Alle beschikbare kopstijlen zijn erin gemarkeerd en naast elke kop wordt het niveau voor de inhoudsopgave ingesteld. Als er meer koppen in het document zijn of in een andere volgorde dan gespecificeerd, stelt u uw eigen niveaunummering in. Zoek hiervoor de gewenste kopstijl in de lijst. Zet in het veld ertegenover het niveau van de weergave in de inhoud die u nodig hebt.

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

Stap 4

Stel desgewenst de opmaakstijl voor de inhoudsopgavetekst in. Klik hiervoor in het venster "Inhoudsopgave en indexen" op de knop "Wijzigen …". Stel het type, de grootte van de lettertypen en andere opmaak van de tekst in de inhoudsopgave in. Sla alle gemaakte wijzigingen op met de knop "Ok".

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

Stap 5

Nadat u alle instellingen in het venster "Inhoudsopgave en indexen" hebt voltooid, klikt u op de knop "OK". De inhoud van het document wordt weergegeven op het huidige blad.

Inhoud invoegen
Inhoud invoegen

Populair per onderwerp