Een Ntfs-partitie Herstellen

Inhoudsopgave:

Een Ntfs-partitie Herstellen
Een Ntfs-partitie Herstellen

Video: Een Ntfs-partitie Herstellen

Video: Een Ntfs-partitie Herstellen
Video: How To Convert MBR To GPT During Windows Installation and NTFS Hard Format 2024, Mei
Anonim

Er kunnen zich bepaalde problemen voordoen bij het werken met partities op de harde schijf. Meestal wordt hun uiterlijk veroorzaakt door onjuiste acties van gebruikers. Soms kan een bepaalde lokale schijf ontoegankelijk worden als gevolg van corruptie van het bestandssysteem.

Een ntfs-partitie herstellen
Een ntfs-partitie herstellen

Noodzakelijk

Acronis Disk Director

instructies:

Stap 1

Maak nooit een nieuw volume aan nadat u per ongeluk een harde schijfpartitie hebt verwijderd. Dit kan leiden tot het overschrijven van sommige sectoren, wat gepaard gaat met gegevensverlies. Acronis Disk Director downloaden. Als u de systeempartitie van de harde schijf hebt verwijderd, moet u de versie van het programma vinden die geschikt is om in DOS-modus te draaien.

Stap 2

Brand het hulpprogramma op een cd- of dvd-station. Om dit te doen, is het beter om het programma ISO File Burning te gebruiken, omdat: hiermee kunt u het opstartgebied van het hulpprogramma opslaan. Start Acronis Disk Director vanaf de gemaakte schijf.

Stap 3

Activeer de handmatige modus voor het instellen van parameters door het juiste item op het tabblad "Bekijken" te selecteren. Bekijk de grafische weergave van de status van de harde schijf. Klik met de rechtermuisknop op het item "Niet-toegewezen gebied". Beweeg uw cursor over het veld Geavanceerd. Ga naar "Herstel".

Stap 4

Vink in het nieuwe venster het vakje aan naast de optie "Handmatig" en klik op de knop "Volgende". Selecteer een diepe zoekmethode voor partities, specificeer het type bestandssysteem (ntfs) en klik opnieuw op "Volgende".

Stap 5

Wacht tot de vereiste lokale schijf verschijnt in de lijst die wordt geopend. Het is helemaal niet nodig om het programma de analyse van het geselecteerde gebied te laten voltooien. Selecteer het gewenste volume met de linkermuisknop en klik op de knop "Volgende". Zorg ervoor dat de lokale schijf in het hoofdmenu van het programma verschijnt.

Stap 6

Klik op het tabblad Bewerkingen. Klik op de knop Uitvoeren. Bevestig de start van het herstelproces voor de gevonden partitie. Klik op de knop Ok nadat het programma is voltooid. Start uw computer opnieuw op met behulp van de opstartmethode voor de harde schijf.

Stap 7

Als u met de systeempartitie van de harde schijf hebt gewerkt, voert u het OS-herstelprogramma uit. Gebruik hiervoor een geschikt breekpunt dat automatisch is gemaakt.

Aanbevolen: