De BIOS-versie Controleren

Inhoudsopgave:

De BIOS-versie Controleren
De BIOS-versie Controleren

Video: De BIOS-versie Controleren

Video: De BIOS-versie Controleren
Video: How to Check BIOS Version in Windows 10 | Definite Solutions 2023, Maart
Anonim

Om de versie van het systeem-BIOS te bepalen, d.w.z. de firmwareversie van het moederbord, moet u alle beschikbare middelen gebruiken, bijvoorbeeld de inscripties op de zwarte achtergrond van het scherm lezen terwijl de computer opstart, enz.

De BIOS-versie controleren
De BIOS-versie controleren

Noodzakelijk

Een besturingssysteem dat kan worden opgestart met beheerdersrechten

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om de firmwareversie van het moederbord te bepalen, is door de labels te bekijken die verschijnen wanneer de computer opstart. Het komt vaak voor dat de monitor geen tijd heeft om aan te zetten wanneer de "gekoesterde" lijnen lopen of een opstartscherm met het chipset-logo wordt weergegeven in plaats van deze lijnen.

Stap 2

Probeer opnieuw op te starten en op de knop Verwijderen te drukken. Ga in het BIOS-menu naar het gedeelte Boot en zoek de regel met het woord Logo. Druk op Enter, selecteer Uitschakelen en druk nogmaals op Enter. Druk op F10 om het menu te verlaten en de resultaten op te slaan.

Stap 3

Nu zou u de eerste regels moeten kunnen zien die verschijnen wanneer u uw computer opstart. Dezelfde regels (met de naam BIOS) zijn te vinden in het BIOS-menu zelf, evenals op het moederbord zelf en de doos. Een andere bron van de informatie die u zoekt, kan de handleiding zijn. Als u deze niet hebt, gaat u naar de officiële website van de fabrikant.

Stap 4

Informatie over de firmwareversie wordt opgeslagen in het systeem zelf, om precies te zijn, in de System Information-applet. Open hiervoor het menu Start en typ msinfo32 in de zoekbalk en druk op Enter. In het venster dat opent met de titel "Systeeminformatie", vindt u gedetailleerde informatie over de geïnstalleerde BIOS-chip. Ook kan deze applicatie op de standaard manier worden gestart. Klik op het menu Start, selecteer de categorie Alle programma's en selecteer vervolgens Bureau-accessoires en systeemwerkset. Klik met de linkermuisknop op het pictogram "Systeeminformatie".

Stap 5

Als u hardwarescansoftware van derden op uw computer hebt geïnstalleerd, zoals Everest of AIDA64, gebruik deze dan. Na het starten van het programma bevindt u zich in het hoofdvenster, dat in 2 delen zal worden verdeeld: aan de linkerkant zijn de scancategorieën, aan de rechterkant worden de resultaten weergegeven. Klik op de regel "Moederbord" aan de linkerkant en zoek het BIOS-gedeelte aan de rechterkant.

Populair per onderwerp