Stijlen Maken Voor Photoshop

Inhoudsopgave:

Stijlen Maken Voor Photoshop
Stijlen Maken Voor Photoshop

Video: Stijlen Maken Voor Photoshop

Video: Stijlen Maken Voor Photoshop
Video: 🔴Уроки Фотошопа! Самый быстрый и легкий эффект в Adobe Photoshop. (sketch effect) 2024, Mei
Anonim

De belangrijkste kracht van stijlen is gebruiksgemak. Ze kunnen eenvoudig aan een laag worden toegevoegd en indien nodig worden gewijzigd of verwijderd. Met behulp van stijlen kunt u met één muisklik een groot aantal verschillende effecten op een afbeelding toepassen - gloed, slagschaduwen, streken en andere. Stijlen worden het meest gebruikt in webafbeeldingen en tekstverwerking, maar ze zijn ook geweldig voor grafisch ontwerp van sport- en portretfoto's.

Stijlen kunnen worden gebruikt om 3D-effecten te creëren
Stijlen kunnen worden gebruikt om 3D-effecten te creëren

Stijlpalet

Als u op het fx-pictogram onderaan het lagenpalet klikt, wordt een groot dialoogvenster Laagstijl - "Laagstijl" op het scherm geopend. Het is met zijn hulp dat verschillende stijlen worden gemaakt en geconfigureerd. Er zijn verschillende secties aan de linkerkant van het venster. Stijlen - "Stijlen" is bedoeld voor de selectie van kant-en-klare stijlen, Overvloeiopties: Standaard - "Overvloeiparameters: standaard" wordt gebruikt om de overvloeimodus van de lagen in te stellen.

De andere tien secties worden gebruikt om laageffecten toe te passen en aan te passen. Om het effect te activeren, moet u op de regel met zijn naam klikken. Dit toont de effectparameters aan de rechterkant van het venster. Alle schaduweffecten zijn gebaseerd op de overvloeimodus Vermenigvuldigen en de gloedeffecten zijn gebaseerd op de schermmodus.

Laageffecten

Afschuining en reliëf - "Reliëf" wordt gebruikt om reliëfs te maken en afschuiningen toe te voegen, die worden gebruikt als aanvulling op 3D-objecten. Bij het aanpassen van dit effect kunt u verschillende soorten en diepten van extrusies selecteren, de richting van het reliëf en de breedte van de afschuining instellen, de hoeveelheid anti-aliasing bepalen en de verlichting aanpassen. Daarnaast kunt u de secties Contour - "Contour" en Textuur - "Textuur" gebruiken.

Lijn - Lijn maakt verschillende soorten kleur-, verloop- of decoratieve lijnen op een laag. De instellingen voor dit effect bepalen de breedte van de streek en de positie ervan ten opzichte van de randen van objecten. Satijn - "Gloss" imiteert vouwen op stof, rimpelingen op water, troebele vloeistof. In de instellingen kunt u de richting, offset en grootte instellen, evenals de vorm van de contour specificeren.

Inner Shadow - "Inner shadow" creëert een schaduw in het object zelf, standaard is het zwart. Schaduwen zijn zelden zwart, dus het is beter om een kleur te kiezen afhankelijk van de afbeelding (bijvoorbeeld op gras zullen ze donkergroen zijn). Bovendien moet u de dekking en de invalshoek van de schaduw aanpassen, de afstand bepalen waarop deze zich in het object bevindt en de mate van vervaging van de randen. Als u het vakje Globaal licht - "Globale verlichting" aanvinkt, hebben de effecten op alle lagen van het document dezelfde richting. Slagschaduw - "Shadow" creëert een schaduw van een object op een vlak en heeft vergelijkbare instellingen.

Inner Glow - "Inner glow", creëert een imitatie van een object dat van binnenuit gloeit. U kunt de dichtheid van de gloed, de bron (vanuit het midden of langs de randen), ruis, de nauwkeurigheid van de berekening van de gloedrand, de mate van onscherpte en doezeling definiëren. Outer Glow - "Outer Glow" wordt gebruikt om objecten of tekst te markeren. In de effectinstellingen kunt u parameters instellen als dekking, ruis, randnauwkeurigheid, grootte en bereik.

Effecten van de groep Overlay - "Overlay". Deze groep omvat drie effecten. Wanneer toegepast, wordt de inhoud van een laag bedekt met een kleur, verloop of patroon. Kleuroverlay - "Kleuroverlay" legt een effen kleurvulling op de afbeelding. In de effectinstellingen kun je elke kleur, overvloeimodus en dekking kiezen. Verloopoverlay - Bedekt de inhoud van de laag met een verloop. Als u op het verloopstaal klikt, wordt een bewerkingsvenster geopend waarin u een bestaand verloop kunt selecteren of een nieuwe kunt maken. Patroonoverlay - "Patroonoverlay" voegt het opgegeven patroon toe. Tegelijkertijd kan het patroon met behulp van de effectinstellingen worden verplaatst, geschaald en opnieuw worden gekleurd.

Creëer je eigen stijl

Een of meer van de volgende effecten kunnen worden toegepast op elke laag van de afbeelding, met uitzondering van de achtergrond. De combinatie van aangepaste effecten wordt een stijl genoemd. De gemaakte stijl kan worden opgeslagen. Om dit te doen, klikt u gewoon op de knop Nieuwe stijl, die zich aan de rechterkant van het palet bevindt. In het geopende venster moet u de naam van de nieuwe stijl invoeren en bevestigen door op OK te klikken. Uw stijl wordt toegevoegd aan de standaardset en u kunt deze in toekomstig werk gebruiken.

Houd er rekening mee dat alle formaten bij het instellen van effecten worden gespecificeerd in pixels, en de stijl zal er anders uitzien op een afbeelding met een andere resolutie, deze moet worden geschaald. Gebruik hiervoor de opdracht Schaaleffecten - "Invloed van laageffecten", waarmee tegelijkertijd alle effecten van de laag worden geschaald. Als u een andere versie van de gemaakte stijl wilt maken door de effecten selectief te wijzigen, dubbelklik dan op de naam van een van hen - het venster Laagstijl wordt geopend waarin u de nodige wijzigingen kunt aanbrengen. Vergeet niet om uw nieuwe stijl onder een andere naam op te slaan.

Aanbevolen: