Stijlen Instellen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Stijlen Instellen In Photoshop
Stijlen Instellen In Photoshop

Video: Stijlen Instellen In Photoshop

Video: Stijlen Instellen In Photoshop
Video: Werken met instellingen en de interface (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Stijlen zijn handige add-ons voor Adobe Photoshop die uw ontwerp- en lay-outopties drastisch kunnen uitbreiden wanneer u met afbeeldingen werkt. Je kunt een enorme verscheidenheid aan stijlen online downloaden, geschikt voor een breed scala aan gelegenheden en soorten werk. Met stijlen kun je elke afbeelding transformeren: maak er goud, zilver, vuur of ijs van. Ook kun je met behulp van stijlen teksten op een mooie en ongebruikelijke manier decoreren: in advertenties, posters, felicitaties en bijschriften bij foto's, maar ook in ontwerpelementen voor websites. In dit artikel leert u hoe u op de juiste manier nieuwe stijlen in Photoshop instelt.

Stijlen instellen in Photoshop
Stijlen instellen in Photoshop

Noodzakelijk

Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Open Adobe-Photoshop. Verplaats het stijlenbestand dat u hebt gedownload naar de map met add-ons. Meestal bevindt het zich in de installatiemap in Program Files en wordt het Presets genoemd.

Stap 2

Open de Add-onsmanager. Om dit te doen, selecteert u het item Preset Manager in het menu Bewerken. Er wordt een venster geopend waarin u het type add-ons kunt selecteren dat u wilt beheren en wijzigen.

Selecteer Stijlen in de lijst met add-ons en klik vervolgens op de knop Laden aan de rechterkant.

Stap 3

Zoek in het venster dat verschijnt de map waarin u de stylesheet hebt opgeslagen. Nadat u het gewenste bestand hebt gevonden, markeert u het en klikt u op Laden, waarna de stijlen in de controlemanager worden geladen en u ze in het voorbeeldvenster kunt zien. Om alle stijlen volledig te zien, klikt u op de kleine pijl rechts van de algemene viewport.

Stap 4

Controleer nu of de gedownloade add-ons correct werken. Open een afbeelding en pas er één voor één alle nieuwe stijlen op toe. U kunt ook de functionaliteit van de stijlen in het tekstformaat controleren. Verwijder het stijlbestand niet uit de map met add-ons, als u het programma opnieuw moet installeren of de add-ons opnieuw moet downloaden, hebt u het opnieuw nodig.

Aanbevolen: