Stijlen Toepassen

Inhoudsopgave:

Stijlen Toepassen
Stijlen Toepassen

Video: Stijlen Toepassen

Video: Stijlen Toepassen
Video: Stijlen toepassen en wijzigen (Microsoft Word) 2024, Mei
Anonim

Bij het samenstellen van een tekstdocument met de editor kunt u niet zonder verschillende opmaakstijlen. Alinea's, lettertype, uitlijning en vele andere tekstopmaakopties kunnen met één enkele opdracht worden ingesteld. Dit is niet alleen handig voor de gebruiker, maar stelt u ook in staat om een groot document vakkundig te structureren. Snelle toepassing van stijlen is mogelijk op elk deel van het gecreëerde tekstdocument.

Stijlen toepassen
Stijlen toepassen

instructies:

Stap 1

Open in Microsoft Word het document voor opmaak. Selecteer de alinea met tekst waarop u de stijl wilt toepassen.

Stap 2

Zoek op de werkbalk de vervolgkeuzelijst waar alle gemaakte stijlen voor dit document en de standaardstijlsjablonen zich bevinden. Kies de gewenste stijl. Hiermee wordt de opmaak van de geselecteerde tekst ingesteld zoals gespecificeerd in de stijl.

Stap 3

Als er geen lijst met stijlen op de werkbalk staat, open deze dan vanuit het hoofdmenu. Selecteer hiervoor "Formaat" - "Stijlen en opmaak". Het stijlpaneel wordt geopend in de editor aan de rechterkant. Klik in de vensterlijst op de gewenste stijl.

Stap 4

Wijzig desgewenst de stijl door de tekstopmaakopties in te stellen. Open hiervoor het contextmenu van de vervolgkeuzelijst in het stijlpaneel. Selecteer "Wijzigen …". Stel in het dialoogvenster dat verschijnt de vereiste opmaak in. Sla alle wijzigingen in de stijl op door op de knop "OK" te klikken.

Aanbevolen: