Hoe RAR . Te Spelen

Inhoudsopgave:

Hoe RAR . Te Spelen
Hoe RAR . Te Spelen

Video: Hoe RAR . Te Spelen

Video: Hoe RAR . Te Spelen
Video: How to Extract RAR File in Windows 10? 2024, Mei
Anonim

Om medewerkers en studenten niet van het proces te laten afleiden, beperken systeembeheerders van organisaties en onderwijsinstellingen de mogelijkheid om bepaalde soorten bestanden te downloaden, bijvoorbeeld muziek (*.mp3, *.wav, *.ogg) of video (*.avi, *.mp4). In dergelijke gevallen nemen websitebeheerders hun toevlucht tot een kleine truc en wijzigen ze de toestemming van bestanden of verpakken ze in archieven om het downloadverbod te omzeilen.

Hoe RAR. te spelen
Hoe RAR. te spelen

Noodzakelijk

Een programma om met archieven te werken, bijvoorbeeld 7-Zip

instructies:

Stap 1

Als u zich in een dergelijke situatie bevindt en in plaats van de gebruikelijke nummers met de extensie "mp3", downloadt u bestanden van het type "RAR", volgt u de onderstaande instructies om u te helpen bij het afspelen van muziek of video vanaf een RAR-bestand. Het RAR-bestand zelf is geen multimediabestand en kan niet worden afgespeeld via bekende spelers zoals Windows Media of Winamp. RAR is een archiefbestand dat dient om meerdere bestanden in één te combineren en hun totale gewicht te verminderen voor gemakkelijke verzending via internet of om opslagruimte op digitale media te verminderen. Om een muziek- of videobestand uit het archief af te spelen, moet u eerst het archiveringsprogramma downloaden en installeren op uw computer. Een voorbeeld is de gratis en handige 7-Zip-applicatie.

Stap 2

Nadat u dit programma naar uw computer hebt gedownload, dubbelklikt u op de snelkoppeling en start u de installatie. Klik in het eerste venster op "Installeren" en wacht tot de installatie is voltooid. Nadat de installatie is voltooid, klikt u op Voltooien. De applicatie is ingebouwd in het contextmenu en vereist geen extra lancering via een snelkoppeling op het bureaublad of via de snelstartbalk. De hoofdtaal van het programma is standaard ingesteld op Russisch, maar het contextmenu, dat meestal nodig is bij het uitpakken, is in het Engels.

Stap 3

Om een muziekbestand uit een RAR-archief te extraheren met behulp van het 7-Zip-programma, klikt u met de rechtermuisknop op het archief, selecteert u "7-Zip" in het menu dat wordt geopend en "Hier uitpakken" in het volgende menu. Na het klikken begint het programma met het uitpakken van het bestand. Na een tijdje verschijnt het bestand met het nummer in dezelfde map als het RAR-archiefbestand. Het blijft alleen om te dubbelklikken op het uitgepakte nummer en het in de gebruikelijke speler te starten.

Aanbevolen: