Hoe De Voeding Te Openen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Voeding Te Openen?
Hoe De Voeding Te Openen?

Video: Hoe De Voeding Te Openen?

Video: Hoe De Voeding Te Openen?
Video: Tips Voor Aankomen | Hoe Moet Ik AANKOMEN? 2024, Mei
Anonim

De voedingseenheid (PSU) is een van de belangrijkste onderdelen van een computer. Via hem wordt elektriciteit gedistribueerd naar alle componenten van de computer. De voeding wordt gekoeld met een extra grote koeler die werkt op luchtinjectie, waardoor er enorm veel stof in zit. Voor normaal gebruik moet elke voedingseenheid van tijd tot tijd worden geopend en schoongemaakt.

Hoe de voeding te openen?
Hoe de voeding te openen?

Noodzakelijk

Computer, voeding, kruiskopschroevendraaier

instructies:

Stap 1

Om de voeding te openen, moet deze uit de systeemeenheid worden verwijderd. Meestal wordt de PSU met vier schroeven aan de bovenzijde van de systeemeenheid bevestigd. Selecteer op basis van de grootte van de schroeven de juiste kruiskopschroevendraaier. Open vervolgens het deksel van de systeemeenheid en koppel alle voedingsdraden los van de computercomponenten. Verwijder de drie schroeven waarmee de voeding aan de zijkant van de computerbehuizing is bevestigd. Draai de laatste schroef los terwijl u de voedingseenheid met uw hand vasthoudt. Hoewel er een standaard in de computerbehuizing zit die de voeding vastzet, is het toch het beste om deze vast te houden. Voor het gemak kun je de computerkast op zijn kant leggen. Verwijder vervolgens de voeding uit de computerbehuizing.

Stap 2

De voedingskast kan worden gedemonteerd door ook de bijbehorende schroeven los te draaien. De belangrijkste montageschroeven bevinden zich aan de zijkant van de PSU-koeler. Het zijn er vier. Schroef ze los. Sommige modellen hebben extra bevestigingsschroeven. Kijk goed naar de stroomvoorziening en als je ze ziet, kom dan ook tot rust. Pak daarna voorzichtig de zijkant van de behuizing vast waar de schroeven zijn losgeschroefd en trek deze naar u toe. Op deze manier opent u het deksel van de voeding.

Stap 3

Als u de koeler van de voeding moet halen, let er dan op dat deze met losse bouten wordt vastgezet. Om het van de PSU te verwijderen, moeten ze ook worden losgeschroefd. Door alle bouten los te draaien, koppel je de koeler los van de voedingskast. Om het volledig te verwijderen, moet u de draad voorzichtig uit de connector op de voedingskaart verwijderen. In moderne voedingen worden de koelers aangesloten via de bijbehorende stopcontacten, zodat het zeer eenvoudig is om de koelers indien nodig te vervangen. Het belangrijkste is om de koeler te kiezen die qua formaat bij uw voedingsmodel past. Wanneer u het apparaat weer in elkaar zet, moet u ervoor zorgen dat er geen draden bekneld raken.

Aanbevolen: