Een Pagina Verwijderen In Acrobat

Inhoudsopgave:

Een Pagina Verwijderen In Acrobat
Een Pagina Verwijderen In Acrobat

Video: Een Pagina Verwijderen In Acrobat

Video: Een Pagina Verwijderen In Acrobat
Video: How to Delete Pages in Adobe Acrobat Pro DC - Remove Pages - Erase Pages - Video 2024, Mei
Anonim

De reeks toepassingen Acrobat van Adobe Systems is ontworpen om te werken met documenten in PDF - Portable Document Format. Deze toepassingen omvatten zowel freeware documentviewers (Acrobat Reader) als volwaardige editors. Om een pagina uit een pdf-bestand te kunnen verwijderen, moet u een van de versies van de Acrobat-editor gebruiken - Standart, Pro of Suite.

Een pagina verwijderen in Acrobat
Een pagina verwijderen in Acrobat

Noodzakelijk

Adobe Acrobat-editor

instructies:

Stap 1

Start de Acrobat-editor en laad het vereiste pdf-document erin. Aan de linkerrand van het blad bevindt zich een tabblad "Pagina's", dat pictogrammen van de pagina's van het document weergeeft in de vorm van miniaturen met nummers. Markeer alles wat u nodig heeft - u kunt een of meerdere pagina's tegelijk verwijderen. In dezelfde kolom boven de lijst met pagina's staat een pictogram met een mand of zelfs een prullenbak - klik erop. Het programma vereist bevestiging van de bewerking, omdat deze onomkeerbaar is - klik op de knop OK in het dialoogvenster.

Stap 2

De wisbewerking kan ook worden uitgevoerd via het hoofdmenu van Acrobat. Vouw het gedeelte "Document" daarin uit en selecteer de regel "Pagina's verwijderen". Dit commando komt overeen met de combinatie van "sneltoetsen" Ctrl + Shift + D - u kunt het ook gebruiken. Boven de paginaminiaturen bevindt zich een tandwielpictogram met een vervolgkeuzelijst met opdrachten - u kunt er ook de regel "Pagina's verwijderen" in selecteren. Ongeacht hoe u deze opdracht activeert, de editor zal een dialoogvenster tonen met twee velden waarin u het bereik van te verwijderen pagina's moet specificeren. Als u klaar bent, klikt u op OK.

Stap 3

Na het verwijderen van pagina's uit het document, raadt Adobe aan om de bestandsgrootte te verkleinen - een dergelijke opdracht is in een van de secties van het pdf-editormenu geplaatst. Afhankelijk van de versie die u gebruikt, zoekt u ernaar in het menugedeelte "Bestand" of in het gedeelte "Document". In beide gevallen is de menubalk op dezelfde manier geformuleerd: "Bestandsgrootte verkleinen". Als u deze opdracht selecteert, verschijnt er een extra dialoogvenster op het scherm, waarin u een van de compatibiliteitsopties voor het opgeslagen document moet selecteren. Houd er rekening mee dat de grootte van het pdf-bestand afhangt van de keuze - als u in de negende versie van Acrobat alleen compatibiliteit opgeeft met dezelfde versies van viewers en editors, zal de bestandsgrootte aanzienlijk kleiner zijn dan bij het kiezen van compatibiliteit tot en met de vierde versie van deze applicaties.

Aanbevolen: