Hoe Alle Windows-sneltoetsen Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe Alle Windows-sneltoetsen Te Sluiten
Hoe Alle Windows-sneltoetsen Te Sluiten

Video: Hoe Alle Windows-sneltoetsen Te Sluiten

Video: Hoe Alle Windows-sneltoetsen Te Sluiten
Video: Windows sneltoetsen | 👉 Sneller en handiger werken met het toetsenbord (easy!) 2024, Mei
Anonim

Soms openen mensen tijdens het surfen op internet een groot aantal vensters, in de verwachting deze informatie weer te bekijken. Dan laten ze dit idee echter varen, en dan is het handig om alle ramen tegelijk te kunnen sluiten.

Hoe alle Windows-sneltoetsen te sluiten
Hoe alle Windows-sneltoetsen te sluiten

Vensters openen

Het venster dat tijdens het werk op het computerscherm verschijnt, is een manier om de informatie te ordenen waarmee de gebruiker momenteel te maken heeft. Tegelijkertijd is het venstersysteem voor het organiseren van een computerinterface nu zo wijdverbreid dat een verscheidenheid aan computerprogramma's, internetpagina's en andere bronnen als vensters zijn ontworpen.

De noodzaak om een groot aantal vensters tegelijk te openen wordt veroorzaakt door verschillende redenen. De meest voorkomende hiervan is het zoeken naar informatie, waarbij een sequentiële overgang van het ene venster naar het andere wordt gemaakt in een poging om informatie te verkrijgen die het meest overeenkomt met de zoekopdracht. In dit geval, als de gebruiker om de een of andere reden de reeds bekeken vensters niet sluit, zal na een tijdje een groot aantal open secties op zijn bureaublad verschijnen.

Een andere mogelijke reden voor deze situatie is het gelijktijdige werk met verschillende arrays van informatie, wat parallelle toegang tot elk van hen impliceert. In dit geval is de aanwezigheid op het bureaublad van meerdere geopende vensters tijdens de uitvoering van dit werk een noodzaak voor de gebruiker om tijd te besparen bij het heropenen van elk van hen op dat moment. wanneer er behoefte is aan de informatie die het bevat.

Ramen sluiten

Op een gegeven moment verdwijnt echter de noodzaak om de bekeken vensters open te houden voor de gebruiker. In een dergelijke situatie heeft hij twee hoofdopties om zijn werk te voltooien. De eerste is om geopende vensters handmatig te sluiten door op het "kruis"-symbool te klikken, dat zich meestal in de rechterbovenhoek van elk venster bevindt. Als het aantal geopende vensters echter enkele tientallen is, kan dit proces behoorlijk arbeidsintensief en tijdrovend zijn.

Daarom hebben de ontwikkelaars van software die op moderne computers wordt gebruikt, de mogelijkheid gecreëerd om de zogenaamde "sneltoetsen" te gebruiken - combinaties van knoppen op het toetsenbord, die bepaalde noodzakelijke acties veroorzaken. Een van deze combinaties maakt het mogelijk om tegelijkertijd alle geopende vensters op het bureaublad van de computer te sluiten: om dit te doen, drukt u op de Alt-toets en vervolgens, terwijl u deze ingedrukt houdt, op de F4-toets.

Het uitvoeren van dit commando zorgt er meestal voor dat er een menu verschijnt waarin de gebruiker wordt gevraagd om de intentie om alle geopende vensters te sluiten te bevestigen, aangezien de systeemontwerpers ervan uitgaan dat de opgegeven combinatie per ongeluk kan worden ingedrukt. Als u zeker bent van uw beslissing, moet u deze bevestigen door op de bijbehorende knop te drukken, waarna alle vensters worden gesloten.

Aanbevolen: