Hoe Een Bestand Te Beveiligen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bestand Te Beveiligen
Hoe Een Bestand Te Beveiligen

Video: Hoe Een Bestand Te Beveiligen

Video: Hoe Een Bestand Te Beveiligen
Video: Tips en Tricks #9 Hoe beveilig je bestanden 2024, Mei
Anonim

Om te voorkomen dat u waardevolle bestanden kopieert die u op uw computer of op het netwerk opslaat, is het vaak belangrijk om ze te beschermen. Een groot aantal bestanden kan worden opgeslagen in Zip-archieven. Het is de moeite waard om te overwegen hoe u er bescherming op installeert.

Hoe een bestand te beveiligen
Hoe een bestand te beveiligen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Internet toegang.

instructies:

Stap 1

Ga naar de officiële 7-zip.org-website en download het 7-Zip-bestandscompressieprogramma. Installeer dit programma met behulp van het installatieprogramma dat u hebt gedownload. Open 7-Zip Bestandsbeheer door naar Start -> Programma's -> 7-Zip -> 7-Zip Bestandsbeheer te gaan.

Stap 2

Open de map waarin het bestand staat dat u wilt comprimeren en versleutelen. Klik met de linkermuisknop op de geselecteerde map. Klik op de knop "Toevoegen" op de werkbalk. Het moet een groot groen + teken boven de tekst hebben.

Stap 3

Geef het archief een naam om te onthouden. U kunt ook de automatisch gegenereerde titel toepassen.

Stap 4

Klik op de vervolgkeuzelijst naast Archiefindeling. Selecteer het Zip-formaat. Selecteer "Maximum" onder "Compressieniveau".

Stap 5

Voer het vereiste wachtwoord in het overeenkomstige veld in. Druk het opnieuw af op de regel hieronder. Klik op de vervolgkeuzelijst hieronder. Selecteer het formaattype AES-256. Klik op de knop OK onder aan het dialoogvenster.

Stap 6

Wacht tot het programma klaar is met comprimeren. De benodigde tijd voor deze bewerking is afhankelijk van de grootte van de bestanden die u comprimeert en de snelheid van uw computer. Let op de indicator. Wanneer het 100 procent bereikt, is het archief compleet.

Stap 7

Probeer na het voltooien van je werk een nieuw archief te openen. Voer het geselecteerde wachtwoord in en druk op Enter om te controleren of het bestand al dan niet beveiligd is en of alle bestanden die in de map zouden moeten staan, zijn opgeslagen. Nu heeft alleen u toegang tot dit archief.

Aanbevolen: