Een Ventilator Demonteren?

Inhoudsopgave:

Een Ventilator Demonteren?
Een Ventilator Demonteren?

Video: Een Ventilator Demonteren?

Video: Een Ventilator Demonteren?
Video: PRAN 18-19 demontage ventilator 2024, Mei
Anonim

Als uw computer geluid begint te maken, of u wilt modden door de interne structuur van uw computer extern te transformeren, moet u de ventilator verwijderen en demonteren. In het eerste geval is dit een noodzaak. Om je ventilator stiller te laten draaien, moet je hem immers demonteren om het smeermiddel te vervangen of iets te vervangen. En in het tweede geval moet u mogelijk uw "draaitafel" schilderen, er LED's op installeren, enz.

Door de ventilator te demonteren en het smeermiddel te vervangen, kunnen we deze een tweede leven geven
Door de ventilator te demonteren en het smeermiddel te vervangen, kunnen we deze een tweede leven geven

instructies:

Stap 1

Verwijder de beschermsticker van de achterkant van de behuizing. Er zal een plug onder de sticker zitten, we verwijderen deze ook, eerst wrikken we hem los met iets scherps.

Stap 2

Nu moeten we een schroevendraaier gebruiken om het witte plastic te verwijderen, dat zich in het midden van onze ventilator bevindt, recht onder de dop. Verwijder voorzichtig de plastic ring van de ventilatoras en leg deze opzij om hem niet te verliezen. De volgende die we hebben is een zwarte rubberen ring, die een afdichtende rol speelt. Met dezelfde schroevendraaier wrikken we het los en verwijderen het.

Stap 3

Verwijder nu voorzichtig de waaier met de as van het frame en het demontageproces is bijna voltooid. U moet nog steeds de plastic ring van het ventilatorframe verwijderen. We eindigden met twee delen: een frame met elektronica en een waaier met een as.

Stap 4

Verdere acties worden bepaald door onze doelen. Als de ventilator veel lawaai maakt, verwijder dan het lager, veeg alle delen van het lager grondig schoon en voeg een paar druppels vet toe. En de restanten van het oude vet kunnen worden verwijderd met benzine of aceton.

Stap 5

Als we fan-modding gaan uitvoeren, zijn er twee opties: of we transformeren de waaier of het frame. In het eerste geval kunt u de waaier schilderen of de geometrie van de bladen wijzigen. En in de tweede kun je enkele transformaties maken met het frame. Onthoud dat als u het frame schildert, alle elektronica moet worden bedekt met iets dat ongevoelig is voor vocht, zoals tape.

Stap 6

Na het smeren of geleiden van de "marafet", monteren we de ventilator, waarbij we alle handelingen in omgekeerde volgorde uitvoeren.

Aanbevolen: