Een SCX 4200-cartridge Flashen?

Inhoudsopgave:

Een SCX 4200-cartridge Flashen?
Een SCX 4200-cartridge Flashen?

Video: Een SCX 4200-cartridge Flashen?

Video: Een SCX 4200-cartridge Flashen?
Video: БЕСКОНЕЧНЫЙ картридж для Samsung SCX-4200,SCX-4220 и др. (SCX-D4200A) 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat de opnieuw gevulde cartridge door de printer als compleet wordt herkend, moet de chip opnieuw worden geflitst. Er zijn ook alternatieve methoden voor het latere gebruik, bijvoorbeeld de gebruikelijke vervanging van de chip.

Een SCX 4200-cartridge flashen?
Een SCX 4200-cartridge flashen?

Noodzakelijk

  • - programmeur;
  • - een programma voor het uitlezen van de firmware;
  • - computer.

instructies:

Stap 1

Sluit de programmer aan nadat u de chip van de SCX 4200-cartridge erin hebt geplaatst. Start de software voor het flashen van de chips, laat het naar eigen inzicht over. Configureer en selecteer een apparaat vooraf. Daarna zou u ongeveer het volgende firmwareschema moeten openen

Stap 2

Wijzig de gewenste waarden. De cijfers in de rode zone geven de identifier van het land van herkomst aan, het is niet nodig om de waarden hier te wijzigen De cijfers in het gele gebied geven de capaciteit van uw cartridge aan: 01, 02…09 komen overeen met duizenden exemplaren van pagina's van een bepaald formaat. De optimale waarde van deze parameter is 3-5 duizend. De eerste drie cellen (in totaal zes waarden) in groen zijn verantwoordelijk voor de fabricagedatum. De waarde moet worden gewijzigd, bijvoorbeeld door er één bij het getal op te tellen of door uw code in digitale vorm op te schrijven.

Stap 3

Als er oranje cellen verschijnen, moeten hun waarden op nul worden gezet. Doe hetzelfde met de blauw gemarkeerde paginateller in het diagram. Een van de belangrijkste indicatoren is de tonerteller, die in roze is gemarkeerd en dienovereenkomstig ook op nul moet worden gezet.

Stap 4

Zoek en reset ook de in donkergroen gemarkeerde drumteller in dit diagram. Waarden die in felroze zijn gemarkeerd, moeten worden vervangen door operationele waarden zoals 00 of 01. 02 geeft geen toner aan, 00 normaal, 01 toner bijna op.

Stap 5

Nadat u de chip opnieuw heeft geprogrammeerd, verwijdert u deze uit het apparaat en plaatst u deze terug in de overeenkomstige sleuf van de opnieuw gevulde cartridge.

Stap 6

Print testpagina's, bij storingen opnieuw op nul en controleer de firmware op de juiste waarden. Cartridgechips kunnen een beperkt aantal keren worden geflitst, vooral als ze niet apart van het apparaat zijn gekocht.

Aanbevolen: