Een Dvd-station Demonteren

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Demonteren
Een Dvd-station Demonteren

Video: Een Dvd-station Demonteren

Video: Een Dvd-station Demonteren
Video: Laptop DVD-RW disassembly, take apart, teardown tutorial 2024, Mei
Anonim

Uw dvd-station kan op een dag defect raken, zo erg zelfs dat zelfs het schoonmaken van schijven niet zal kunnen helpen. In dit geval moet u het niet weggooien, maar gewoon de schijf demonteren en schoonmaken. Misschien werkt het; anders begrijpt u de dvd-drives en krijgt u wat reserveonderdelen.

Een dvd-station demonteren
Een dvd-station demonteren

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Eerst moet u het zijpaneel van uw systeemeenheid losschroeven. Koppel vervolgens alle draden los van de schijf, neem vervolgens een dunne schroevendraaier en draai de vier schroeven los waarmee de schijf in feite in het frame van de systeemeenheid zit. Verwijder nu de actuator uit de behuizing, neem dan een naald die dun en lang is (een rechtgebogen paperclip werkt misschien) en zoek een klein rond gaatje in de voorkant van de actuator. Steek er een naald/paperclip in, dan kun je de schijflade eruit trekken.

Stap 2

Verwijder het voorpaneel van de schijf door de plastic vergrendelingen voorzichtig te buigen (er zouden er 3 moeten zijn) en houd deze aan de zijkanten vast. Wees voorzichtig - de vergrendelingen zijn erg kwetsbaar. Trek de schijflade naar buiten, zoek de vier schroeven aan de onderkant. Om de metalen omhulling te verwijderen, draait u deze schroeven los en verwijdert u vervolgens de omhulling.

Stap 3

Zoek nu de wagen (de laserkop beweegt er langs), daarnaast zie je een mechanisme dat zorgt voor de beweging van de tray. Om andere delen van de drive te verwijderen, koppelt u eerst de data- en voedingskabels los. Om ze niet te beschadigen, moet u eerst de plastic sluitingen losmaken die u op de lintconnectoren kunt vinden.

Stap 4

Verwijder de riem van de poelies om de versnellingsbak te demonteren. Draai vervolgens de parkers los en verwijder vervolgens de montageplaat. Verwijder nu de tandwielen en tandwielen, inspecteer ze zorgvuldig. Als deze onderdelen beschadigd zijn, vervang ze dan door vergelijkbare, bruikbare onderdelen, of keer ze terug naar hun plaats.

Stap 5

Schijfstoringen zijn soms zo ernstig dat reparaties alleen door professionals kunnen worden gedaan. De laserkop kan bijvoorbeeld defect zijn. U kunt hier niets doen om het dvd-station te laten werken. Als de versnellingen zijn verschoven of het werk van het uitschuifmechanisme van de bak is verstoord, kun je hier zelf achter komen. Nadat alle fouten zijn verholpen, zet u de aandrijving, indien mogelijk, weer in elkaar in de omgekeerde volgorde van demontage.

Aanbevolen: