Een Dvd-station Wijzigen

Inhoudsopgave:

Een Dvd-station Wijzigen
Een Dvd-station Wijzigen

Video: Een Dvd-station Wijzigen

Video: Een Dvd-station Wijzigen
Video: External CD/DVD Drive/Super Speed Slim USB 3.0 Portable Drive//#rioddias #externaldrive 2024, April
Anonim

Een modern dvd-station is een redelijk betrouwbaar apparaat dat jaren mee kan. Desalniettemin moet het soms nog steeds worden vervangen, bijvoorbeeld als het stopt met het lezen van sommige schijven.

Een dvd-station wijzigen
Een dvd-station wijzigen

instructies:

Stap 1

Zet uw computer uit, koppel hem los van het netwerk. Verwijder de zijpanelen van de systeemeenheid. Verwijder de schroeven waarmee het defecte dvd-station vastzit. Koppel de connectoren los en trek de schijf uit het compartiment waarin deze is geïnstalleerd. Voor vervanging heeft u een schijf met exact dezelfde connector nodig - vergis u niet, anders kan de gekochte schijf niet worden aangesloten. Alle moderne modellen hebben een SATA-connector en zijn verbonden met een smalle rode (soms gele) lintkabel. Oudere schijven hebben een IDE-connector met een brede multicore-kabel.

Stap 2

Soms wordt een schijf met een IDE-connector parallel geïnstalleerd met een andere schijf van hetzelfde type of harde schijf. In dit geval is het tijdens de installatie noodzakelijk om de jumper op de actuator in de juiste positie te plaatsen. Het kan in de MA (master) en SL (slave) posities staan. Als de oude schijf op deze manier was geplaatst, zet u de jumper op de nieuwe in dezelfde positie als erop. In het geval dat u een dvd-station wilt toevoegen aan bijvoorbeeld een platte kabel met een harde schijf, moet de jumper op de schijf in de MA-positie staan, op het station - SL.

Stap 3

Plaats de nieuwe schijf in het compartiment van de systeemeenheid. Schroef het niet meteen vast, het is beter om het te doen nadat alle connectoren zijn aangesloten. Sluit eerst de databusconnector aan - brede IDE of smalle SATA. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact. Om een SATA-schijf aan te sluiten, hebt u mogelijk een voedingsadapter nodig - in het geval dat u de defecte SATA-schijf niet vervangt (in dit geval is de adapter er al), maar als een tweede plaatst, of zelfs een nieuwe monteert computer.

Stap 4

Nadat u alle kabels hebt aangesloten, bevestigt u de schijf met schroeven in het compartiment. Sluit de zijpanelen van de systeemeenheid. Zet uw computer aan. Bij het opstarten zou het nieuwe dvd-station automatisch moeten worden gedetecteerd. In het geval dat het systeem het niet heeft gezien, controleer dan opnieuw de aansluiting van de lussen. Het is moeilijk, zo niet onmogelijk, om ze verkeerd aan te sluiten, maar een verkeerde uitlijning van de connector, onvolledige verbinding is mogelijk.

Aanbevolen: