Hoe Een Object Te Snijden In Korela

Inhoudsopgave:

Hoe Een Object Te Snijden In Korela
Hoe Een Object Te Snijden In Korela

Video: Hoe Een Object Te Snijden In Korela

Video: Hoe Een Object Te Snijden In Korela
Video: CorelDraw Lessen - Lijn met snijlijn om object 2024, April
Anonim

Corel Draw is een grafische editor die voornamelijk wordt gebruikt voor het werken met illustraties. Zoals elk beeldbewerkingsprogramma heeft het zijn eigen kenmerken. En een daarvan is een soort werk waarbij een bepaald object uit het hele beeld wordt weggesneden.

Hoe een object te snijden in Korela
Hoe een object te snijden in Korela

instructies:

Stap 1

Open de gewenste afbeelding in het programma en pas het contrast aan - probeer de scherpte van de randen van het door u gekozen object te maximaliseren. Zoom in zodat u de randen van het gewenste deel van de afbeelding zo duidelijk mogelijk kunt zien. Dit vereenvoudigt het werk en "vangt" geen onnodige delen van de afbeelding naast het werkobject.

Stap 2

Selecteer het gereedschap met de naam Bezier-curve op de werkbalk (waar het potlood is getekend) aan de linkerkant. Omcirkel het voorwerp. Het proces werkt het beste als u hoekpunten op ongeveer gelijke intervallen plaatst. Wanneer het gewenste onderdeel langs de contour is geschetst, vergeet dan niet om de resulterende curve te sluiten. Gebruik hiervoor de knop Sluiten in de Bézier-curve-werkbalk.

Stap 3

Converteer alle scherpe hoeken naar een vloeiende lijn (ononderbroken curve) met behulp van het Vormgereedschap. Bewerk elke lijn naar uw gewenste straal, lijn, boog, enz. Een alternatieve manier om het Vormgereedschap op te roepen, is door op de F10-toets te drukken.

Stap 4

Voeg het geselecteerde object in de resulterende curve in om het te selecteren. Om dit te doen, zoekt u in het menu "Effecten" het item "PowerClip", van daaruit gaat u naar het item "Plaats in container". Daarna verschijnt er een pijl waarmee u met de muis naar uw curve kunt wijzen.

Stap 5

Als het geselecteerde object op de curve is gecentreerd, opent u het gedeelte Opties van het menu Extra en vervolgens Tab. Selecteer hier "Werkruimte" en schakel het selectievakje naast "Auto Center PowerClip" uit. Het object dat u hebt geselecteerd, wordt nu uit de algemene afbeelding geknipt.

Aanbevolen: