Hoe Een Bord Te Etsen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bord Te Etsen?
Hoe Een Bord Te Etsen?

Video: Hoe Een Bord Te Etsen?

Video: Hoe Een Bord Te Etsen?
Video: TUTORIAL: How to Make Your Own DIY PCBs! - Part 1 - Quick, Cheap u0026 Easy! (Toner, Acetone u0026 No Heat) 2024, Mei
Anonim

Om uw eigen schematische diagrammen te maken, moet u op zijn minst een beetje elektronica begrijpen. Zonder de mogelijkheid om een soldeerbout en een boormachine te bezitten, is het onmogelijk om je eigen circuit te maken. Je moet ook alle grootheden (Ohm, Microfarad, enz.) En enkele termen (spanning, stroom, weerstand) kennen. Het is erg belangrijk om te weten hoe het proces van het etsen van printplaten, die zowel in de industrie als in radiotechnische gemeenschappen worden gebruikt, verloopt.

Hoe een bord te etsen?
Hoe een bord te etsen?

Noodzakelijk

Stukje PCB, boor, priem, plakband

instructies:

Stap 1

Afhankelijk van de grootte van de tekening, is het noodzakelijk om een geschikt stuk PCB te selecteren. Knip een stuk af en vijl vervolgens de gekartelde randen. Plaats het papieren diagram van uw apparaat op het bord door de randen van het diagram op het bord te vouwen. Wikkel vervolgens de randen in met tape of ducttape. U heeft nu een priem nodig om de voorlopige boorlocatie te markeren. Nadat alle boorpunten zijn getekend, koppelt u het papiercircuit los van de printplaat. Boor met een dunne boor de gaten langs de markeringen die met de priem zijn gemaakt.

Stap 2

Vervolgens moet je de plank bewerken, namelijk met fijn schuurpapier over de plank lopen om alle ruwheid te verwijderen. Raak tijdens het schuren het oppervlak van de plaat die is schoongemaakt niet aan - u kunt vetvlekken achterlaten. Als je het bord toch met je vingers hebt aangeraakt, ontvet dan het oppervlak met alcohol (aceton).

Stap 3

Nadat je een afbeelding op het bord hebt getekend, moet je een oplossing voorbereiden waarin je bord zal worden geëtst. Tegenwoordig zijn er veel recepten voor de bereiding van dergelijke oplossingen. Het hangt allemaal af van uw keuze. Het etsen van planken wordt uitgevoerd in plastic of porseleinen cuvetten. Vergeet niet dat tijdens het etsen de printplaat periodiek moet worden omgedraaid. Als je het bord snel wilt etsen, verwarm de oplossing dan tot 50-60 graden, maar niet meer.

Stap 4

Zodra het bord is geëtst, verwijdert u het en laat u het een tijdje drogen, en schuurt u het vervolgens opnieuw om eventuele ruwheden glad te strijken.

Aanbevolen: