Zelf Thuis Video's Maken

Inhoudsopgave:

Zelf Thuis Video's Maken
Zelf Thuis Video's Maken

Video: Zelf Thuis Video's Maken

Video: Zelf Thuis Video's Maken
Video: Low Budget Video Maken | Goedkoop een vette video | Tutorial | Youtube Tips 2024, Mei
Anonim

Om thuis video te maken, heb je geen professionele opname- en bewerkingsapparatuur nodig. Hiervoor zijn een amateurcamcorder en videobewerkingssoftware voldoende.

Zelf thuis video's maken
Zelf thuis video's maken

instructies:

Stap 1

Selecteer het apparaat waarmee u video gaat opnemen. Het kan een camcorder of fotocamera zijn (met ondersteuning voor video-opname), of een mobiele telefoon met een goede opnamekwaliteit. Nadat u het benodigde materiaal hebt opgenomen, sluit u het apparaat aan op de computer en kopieert u alle videobestanden naar het geheugen.

Stap 2

Bepaal welke software je gaat gebruiken om thuis video's te maken. Een typisch voorbeeld is Windows Movie Maker dat bij het Windows-besturingssysteem wordt geleverd. Het is perfect voor het maken van homevideo's. U kunt ook krachtigere bewerkings- en bewerkingstoepassingen gebruiken, zoals Nero Vision.

Stap 3

Start Windows Movie Maker. Klik op het menu "Bestand" en selecteer "Importeren naar collecties". Zoek in het dialoogvenster dat wordt geopend de benodigde videobestanden, selecteer ze en klik op de knop "Importeren". Wacht tot het einde van het proces, waarna de bestanden in de verzameling van het programma staan. Ook kunnen video's in collecties worden geplaatst door simpelweg met de muis te slepen en neer te zetten.

Stap 4

Plaats de videobestanden op het storyboard onderaan het programmavenster in de volgorde waarin u ze in de voltooide video wilt laten verschijnen. Klik hiervoor met de linkermuisknop op het videobestand in de collectie en sleep het zonder de muisknop los te laten naar het storyboard.

Stap 5

Bewerk de bestanden op het storyboard. Om onnodige videofragmenten bij te snijden, klikt u op het bestand dat wordt bewerkt, zet u de schuifregelaar op het voorbeeld in het rechtergedeelte van het programmavenster op het gewenste frame en klikt u op de knop "Clip in twee delen splitsen op huidig frame". Knip op dezelfde manier alle onnodige delen van de video af en verwijder ze met de delete-knop.

Stap 6

Voeg video-effecten en overgangen tussen delen van de video toe. Om dit te doen, selecteert u in het rechtergedeelte van het programmavenster het gedeelte "Filmbewerking". Klik op de gewenste subsectie, selecteer het gewenste effect of de overgang en sleep deze naar de juiste plaats op het storyboard.

Stap 7

Als u een audiotrack aan uw video wilt toevoegen, importeert u het audiobestand in de verzameling. Sleep het vervolgens naar het storyboard.

Stap 8

Sla het resultaat op. Selecteer "Bestand" -> "Filmbestand opslaan", selecteer "Mijn computer" en klik op "Volgende". Geef je video een naam en kies een opslagbestemming. Klik op de knop "Volgende" en wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: