Hoe Maak Je Een Anaglyph-film?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Anaglyph-film?
Hoe Maak Je Een Anaglyph-film?

Video: Hoe Maak Je Een Anaglyph-film?

Video: Hoe Maak Je Een Anaglyph-film?
Video: How To Make an Anaglyph 3D Image in Photoshop That Really Works! 2024, Mei
Anonim

Anaglyph is een methode om afbeeldingen in 3D-formaat te verkrijgen. Anaglyph-film wordt gemaakt met behulp van speciale software van een video met een algemeen formaat door kleuren om te zetten voor driedimensionale transmissie. Met programma's voor het maken van dergelijke driedimensionale video's kunt u een gewone afbeelding van 2D naar 3D veranderen.

Hoe maak je een anaglyph-film?
Hoe maak je een anaglyph-film?

instructies:

Stap 1

Om een anaglyph-videobestand te maken, kunt u het hulpprogramma Free 3D Video Maker gebruiken. Download het programma met behulp van de overeenkomstige sectie op de officiële website van de ontwikkelaar. Installeer daarna het hulpprogramma door het resulterende installatiebestand uit te voeren. Voer na installatie het programma zelf uit via het menu Start - Alle programma's - DVDVideoSoft - Programma's - Gratis 3d Video Maker.

Stap 2

Vink het vakje aan naast 'Eén video gebruiken' en klik vervolgens op de knop 'Linker video openen'. Wacht tot het bestand in het programma is geladen en pas dan de weergave van het 3D-effect aan. Stel hiervoor de schuifregelaars "Linker Video" in op de gewenste beeldverschuiving.

Stap 3

U kunt ook een specifiek deel van de video wijzigen met behulp van de bijbehorende functie op het scherm. Om te controleren of de instellingen correct zijn, zet u uw 3D-bril op en controleert u het effect dat u creëert. Pas de parameters aan zodat de resulterende offset overeenkomt met de afbeelding.

Stap 4

Selecteer in de regel "Algoritme" het filter dat u wilt gebruiken om de video te maken. De lijst bevat "rood-blauwe anaglyph", "donkere anaglyph", "grijze anaglyph", "geoptimaliseerde anaglyph", "geelblauwe anaglyph".

Stap 5

De eerste optie is standaard en kan voor elke video worden gebruikt. Een donkerfilter maakt het beeld donkerder voor een gelijkmatiger effect. Het grijsfilter past een grijze overlay toe om het gewenste effect te bereiken, terwijl de optie "geoptimaliseerd" de kleurbalans in het originele bestand behoudt. De laatste parameter is voor geelblauwe glazen.

Stap 6

Klik op de knop "Bladeren" en geef de map op waarin u het uiteindelijke bestand wilt opslaan. Klik daarna op de knop "Opties" en configureer aanvullende video-opnameparameters en programmagedrag. Klik op "Ok" en klik op "3D maken".

Stap 7

Wacht tot de video is gemaakt in de map. Nadat het conversieproces is voltooid, kunt u het bestand openen en het afspelen ervan controleren. De anaglyph-film is nu voltooid.

Aanbevolen: