Hoe Maak Je Een Badge Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Badge Aan
Hoe Maak Je Een Badge Aan

Video: Hoe Maak Je Een Badge Aan

Video: Hoe Maak Je Een Badge Aan
Video: HOE MAAK JE EEN BADGE - Falcone Maffia 2024, Mei
Anonim

Een badge in webdesign betekent een soort badge die iedereen kent, die meestal informatie bevat over een gedeelte van een site, een specifiek onderwerp of siteservices. Badges kunnen verschillende vormen hebben, zowel eenvoudig (geometrische vormen) als complexer (verschillende vormen combineren).

Hoe maak je een badge aan
Hoe maak je een badge aan

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

Nadat u de grafische editor hebt gestart, drukt u op de sneltoets Ctrl + N (bestand maken). In het geopende venster moet u aangeven dat er een vierkant RGB-document wordt gemaakt met afmetingen van 600 px, het is wenselijk om een witte achtergrond te gebruiken.

Stap 2

In het linkerdeel van het programmavenster bevindt zich een werkbalk, klik op het gereedschap Aangepaste vorm, extra parameters verschijnen in het bovenste paneel, waaronder een keuze voor de vorm van de toekomstige badge. Selecteer een willekeurige vorm in de vervolgkeuzelijst Vorm. Als u geen geschikte vorm vindt, klikt u op de pijl en selecteert u de verzameling vormen Objecten.

Stap 3

Maak een vorm in het document door het uit te rekken met de linkermuisknop. Gebruik de opdracht Laag rasteren in het contextmenu om een raster op een afbeelding te plaatsen.

Stap 4

Selecteer vervolgens de vorm op de standaardmanier of gebruik de Ctrl-toets, die gelijktijdig met het klikken met de linkermuisknop op de laag met de gemaakte vorm moet worden geklemd.

Stap 5

Ga naar de kleurenkiezer en selecteer 2 kleuren (voorgrond en achtergrond), de ene kleur moet iets donkerder zijn dan de andere. Klik op het gereedschap Verloop en teken een lijn op de afbeelding. Als het een eenvoudige vorm is, zoals een vierkant, trek dan een lijn vanuit de linkerbovenhoek en stop bij de rechterbenedenhoek.

Stap 6

Gebruik de sneltoets Ctrl + D om een vorm te deselecteren. De resulterende afbeelding moet worden verwerkt, d.w.z. voeg wat effecten toe. Selecteer de vormlaag en klik op de knop "Filters" in het lagenpaneel. Pas een slagschaduwfilter toe met de volgende parameters: Dekking-20, Hoek-120, Afstand-10, Grootte-15.

Stap 7

Pas vervolgens een Bevel and Emboss-filter toe met de volgende parameters: Style-Inner Bevel, Technique-Chisel Hard, Size-2.

Stap 8

Vervolgens moet u een nieuwe laag maken. Voor deze laag moet je alle kleuren resetten, dit kan door op het toetsenbord op de Engelse letter D te drukken. Gebruik in het toolpalet de "Ronde selectie" en maak een selectie van de rand van je vorm. Stel in het lagenpaneel de volgende parameters in: Lagen-Lighten, Dekking-20.

Stap 9

Vul de nieuwe laag met wit en deselecteer. Nu blijft het alleen om informatie toe te voegen over het sitegedeelte of een woord naar keuze. Gebruik hiervoor het gereedschap Tekst.

Aanbevolen: