Schrijfbeveiliging Instellen

Inhoudsopgave:

Schrijfbeveiliging Instellen
Schrijfbeveiliging Instellen

Video: Schrijfbeveiliging Instellen

Video: Schrijfbeveiliging Instellen
Video: Excel beveiligen 2024, Mei
Anonim

Bijna elke gebruiker heeft informatie op zijn computer die voor hem uiterst belangrijk is: werkdocumenten, persoonlijke foto's, wachtwoorden voor basisprogramma's, enzovoort. Meestal wordt deze informatie opgeslagen in een speciale map, die mooi zou zijn om te beschermen tegen bewerking. U kunt schrijfbeveiliging instellen met behulp van standaardtools van het besturingssysteem.

Schrijfbeveiliging instellen
Schrijfbeveiliging instellen

instructies:

Stap 1

Open de locatie in Deze computer voor de map die u wilt beveiligen. Klik met de rechtermuisknop op het mappictogram en roep zo het vervolgkeuzemenu op. Selecteer het item onder "Eigenschappen". Als u deze map wilt verbergen zodat anderen deze kunnen bekijken, vinkt u het vakje aan naast Verborgen onder in het venster Eigenschappen.

Stap 2

Open het tabblad Beveiliging en configureer de gebruikersrechten voor toegang tot de map. Activeer de gebruiker en bewerk de lijst met mogelijke acties met deze map. Om de opname uit te schakelen, schakelt u het overeenkomstige selectievakje in de lijst onder aan het tabblad uit. Volg deze procedure voor elke gebruiker en sla de wijzigingen op door op "Toepassen" en vervolgens op "OK" te klikken. Er verschijnt een klein pictogram op het pictogram van uw beveiligde map. U kunt ook wachtwoordtoegang configureren op hetzelfde tabblad Beveiliging.

Stap 3

Als u van plan bent deze map naar de media over te brengen, houd er dan rekening mee dat deze parameters alleen geldig zijn in uw besturingssysteem. Op een andere computer zijn er geen problemen met het schrijven naar deze map en zal het systeem niet om een wachtwoord vragen als u dit hebt ingesteld. Gebruik een speciaal programma om externe media te beschermen.

Stap 4

In de regel is het het beste om een wachtwoord in te stellen voor toegang tot het besturingssysteem, zodat andere gebruikers geen nieuwe informatie naar een pc kunnen kopiëren of schrijven. U kunt ook speciale software gebruiken waarmee u wachtwoorden voor mappen en bestanden kunt instellen. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het niet moeilijk is om schrijfbeveiliging in het besturingssysteem in te stellen, omdat er veel verschillende manieren zijn. Zelfs een beginnende gebruiker kan zo'n taak aan.

Aanbevolen: