Hoe De Debugger Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe De Debugger Te Starten
Hoe De Debugger Te Starten

Video: Hoe De Debugger Te Starten

Video: Hoe De Debugger Te Starten
Video: How to Use a Debugger - Debugger Tutorial 2024, Mei
Anonim

De Object Rsl-foutopsporing is een grafisch hulpprogramma. Het stelt u in staat om het proces van debuggen en het maken van Rsl-applicaties aanzienlijk te vereenvoudigen, dankzij de beschikbare set van verschillende functies.

Hoe de debugger te starten
Hoe de debugger te starten

instructies:

Stap 1

Activeer de Rsl-foutopsporing door ervoor te zorgen dat de toepassing zich in de foutopsporingsmodus voor macrobestanden bevindt. Als de gebruiker met ABS RS-Bank heeft gewerkt, moet hij de foutopsporingsmodus gebruiken. Gebruik de volgende methoden om naar deze modus te gaan.

Stap 2

Start een teksteditor en druk vervolgens op de F11-toets. Dit zal het programma starten voor uitvoering en de debugger aanroepen om met het eerste commando uit de programmatekst te werken. Tegelijkertijd wordt het debugger-venster geactiveerd. De eerste instructie die in het programma wordt gegeven, is de huidige instructie ervoor.

Stap 3

Voer het programma uit voor uitvoering met de toetsencombinatie Alt + F10, terwijl het programma draait, druk ook op Ctrl + Break. Dit activeert het debugger-venster. De instructie die de volgende is na de laatst uitgevoerde zal erop worden toegepast.

Stap 4

Voeg de opdracht DebugBreak rechtstreeks in de programmacode in en voer het programma vervolgens uit met de toetsen Alt + F10. Daarna zal het programma de uitvoering stoppen en zal het debugger-venster de actie volgend op Debug gebruiken als de actieve instructie. U kunt de debugger ook aanroepen als er runtime-fouten optreden. Op dit punt verschijnt een dialoogvenster met informatie over de fout en wordt u gevraagd om de debugger te starten.

Stap 5

Beantwoord dit voorstel bevestigend. De huidige instructie is degene die deze fout heeft veroorzaakt. Corrigeer in het foutopsporingsvenster de oorzaak van de fout en ga verder met het uitvoeren van de opdracht. Dit venster toont de programmatekst van de module waarin de debugger is geactiveerd. De modulenaam wordt weergegeven in de titel van het venster en is de huidige. Merk op dat de huidige instructie rood is gemarkeerd. Activeer het venster met Alt + O om ernaar te schakelen en de invoermodus in te schakelen.

Aanbevolen: