Een Cd-schijfkopie Maken

Inhoudsopgave:

Een Cd-schijfkopie Maken
Een Cd-schijfkopie Maken

Video: Een Cd-schijfkopie Maken

Video: Een Cd-schijfkopie Maken
Video: Schijfkopie ISO maken van een CD DVD op de Mac 2024, Mei
Anonim

Voor het kopiëren of opslaan van de inhoud van een cd is het handig om de afbeelding ervan te gebruiken. Het is een enkel bestand, waardoor het gemakkelijk te kopiëren is. Er is speciale software voor het maken van schijfkopieën.

Een cd-schijfkopie maken
Een cd-schijfkopie maken

instructies:

Stap 1

Plaats de schijf waarvan u een image wilt maken in het computerstation. Kies een van de toepassingen waarmee u met schijfimaging kunt werken. De meest populaire onder gebruikers zijn Alcohol 120% en Ahead Nero.

Stap 2

Voer het programma Alcohol 120% uit. Selecteer in het linkermenu van het programma op het tabblad "Basic Operations" de subsectie "Image Creation". Selecteer in het geopende venster het apparaat met de cd en de leessnelheid. Bovendien kunt u aangeven of u de schijfkopie in delen wilt splitsen, leesfouten wilt overslaan, sectorscans wilt verbeteren en de gegevenslocatie wilt meten. Klik daarna op de knop "Volgende".

Stap 3

Geef in het volgende venster de locatie op van de schijfkopie die moet worden gemaakt. Geef het bestand ook een naam en kies het gewenste formaat. Klik op de knop "Start" om te beginnen met het maken van de afbeelding. Wacht tot het einde van het proces, waarvan de voortgang in het volgende venster wordt weergegeven. Verwijder de schijf pas uit de computer als de afbeelding is gemaakt. Als u klaar bent, klikt u op de knop Voltooien.

Stap 4

U kunt ook een schijfkopie maken met Ahead Nero. Voer het programma uit en selecteer CD in het vervolgkeuzemenu bovenaan. Blader daarna door de onderstaande lijst en wijs naar CD Copy. Configureer het proces met behulp van de tabbladen aan de rechterkant van het programmavenster. Geef op het tabblad "Afbeelding" de locatie op van de cd-image die moet worden gemaakt.

Stap 5

Vink op het tabblad "Kopieeropties" het vakje "On the fly" aan als de schijf waarvan de afbeelding is gemaakt geen schade heeft. Geef in het gedeelte "Bron" het computerstation op waarin de cd is geplaatst. Selecteer vervolgens de leessnelheid. Als de schijf niet beschadigd is, stel dan de maximale leessnelheid in.

Stap 6

Selecteer op het tabblad "Leesopties" het profiel van de gekopieerde schijf. De instellingen voor de datatracks, audiotracks en geavanceerde secties worden automatisch ingesteld. Maak indien nodig aanpassingen.

Stap 7

Vink op het tabblad "Opnemen" in het gedeelte "Actie" het vakje aan naast het item "Opnemen". Vink desgewenst de vakjes naast andere items aan. Stel in het gedeelte "Opnemen" de opnamesnelheid en -methode in en vink ook het vakje aan naast het item "Meerdere apparaten gebruiken".

Stap 8

Klik op de knop "Kopiëren". Selecteer in het geopende venster Image Recorder en klik op OK. Geef een naam op voor de afbeelding en klik op "Opslaan". Wacht tot het proces is voltooid.

Aanbevolen: