Een Document Genereren

Inhoudsopgave:

Een Document Genereren
Een Document Genereren

Video: Een Document Genereren

Video: Een Document Genereren
Video: Document genereren 2024, April
Anonim

De meest populaire office applicaties zijn MS Word en MS Excel uit het MS Office pakket. En het komt vaak voor dat u in deze toepassingen een document moet maken, de benodigde gegevens erin moet invoeren (of wijzigen) en opslaan, evenals de nodige grafieken en diagrammen moet maken en berekeningen moet uitvoeren. Dit kan allemaal op verschillende manieren.

Een document genereren
Een document genereren

Noodzakelijk

Windows-computer, MS Office, ABBYY Finereader

instructies:

Stap 1

Als u een nieuw document wilt maken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Open bij de eerste optie MS Word of MS Excel en klik op "Bestand-> Nieuw-> Nieuw document". Er wordt een leeg MS Word / Excel-document geopend. U kunt ook op het blanco vel papier-pictogram in de werkbalk klikken. Hiermee wordt een leeg document gemaakt met standaardinstellingen en naam. Een andere, eenvoudigere manier is om op een lege plek op het bureaublad te klikken en Nieuw-> Word-document (of Microsoft Excel-blad) te selecteren.

Stap 2

U kunt een Office-document genereren met een tekstherkenningsprogramma zoals ABBYY Finereader. Met dit programma kunt u gescande en herkende documenten opslaan in Word (doc) en Excel (xls) formaten. Een andere optie voor het genereren van een document is het converteren van andere formaten. Er zijn speciale conversieprogramma's (in sommige gevallen zijn ze ingebouwd in de programma's zelf) waarmee u het huidige document kunt converteren naar de populaire doc- en xls-formaten. Zo kunt u bijvoorbeeld OpenOffice-bestanden, Acrobat Reader en andere omzetten naar Word- of Excel-formaten.

Stap 3

Het maakt niet uit hoe je een Word / Excel-document maakt of vormt, in de toekomst kan het worden gevuld met inhoud of worden gewijzigd door het te bewerken met het toetsenbord en de muis. Mogelijk moet u ook afbeeldingen, diagrammen, enz. invoegen. Dit alles kan in MS Office-programma's via het hoofdmenu.

Stap 4

Nadat u klaar bent met het document, moet u het opslaan. Om dit te doen, kunt u het hoofdmenu gebruiken ("Bestand-> Opslaan" - slaat het document op met de standaardnaam, of "Bestand-> Opslaan als" - in dit geval kunt u een willekeurige naam aan het document toewijzen). U kunt ook de werkbalk gebruiken om het document op te slaan. Om het huidige document op te slaan, klikt u op het diskettepictogram.

Aanbevolen: