Rapporten Genereren In 1C

Inhoudsopgave:

Rapporten Genereren In 1C
Rapporten Genereren In 1C

Video: Rapporten Genereren In 1C

Video: Rapporten Genereren In 1C
Video: 19.06.19. Работа 1С на мобильных устройствах. 2024, Mei
Anonim

Om rapporten in het 1C-systeem te maken, kunt u contact opnemen met programmeurs of gespecialiseerde bedrijven. Vanaf versie 1C: Enterprise 8 heeft het systeem echter de mogelijkheid om zelfstandig rapporten te genereren met behulp van gegevenssamenstelling.

Rapporten genereren in 1C
Rapporten genereren in 1C

instructies:

Stap 1

Voer het programma uit in de modus "Configurator". Selecteer in het venster "Configuraties" het item "Rapporten", open het contextmenu en selecteer het item "Toevoegen". Voer in het geopende venster de naam van het aan te maken rapport in en klik vervolgens op de knop "Gegevenssamenstellingsschema openen".

Stap 2

Het venster "Layout Designer" wordt geopend, terwijl in de lijst met lay-outs slechts één element actief is - "Data Composition Schema". In dit venster kunt u een naam invoeren voor het aan te maken lay-outschema. Klik op de knop Voltooien.

Stap 3

Het ontwerpervenster van het gemaakte circuit wordt geopend.

Allereerst is het noodzakelijk om de gegevensbronnen te selecteren waaruit de informatie voor het rapport zal worden gehaald. Klik op de knop Gegevensset toevoegen in het configuratiescherm en selecteer vervolgens Gegevensset toevoegen - Query. Klik op de knop Queryontwerp ….

Stap 4

Het venster "Queryontwerp" verschijnt. Open de sectie "Accumulatieregister" en klik op het register, waarvan de informatie zal worden gebruikt bij het genereren van het rapport. De geselecteerde tabel verschijnt in het rechterdeel van het venster; dubbelklikken op de tabelnaam zal de lijst met velden die deze bevat uitvouwen. Selecteer de velden die vereist zijn voor het rapport. Selecteer dus alle velden die nodig zijn in het rapport. Klik OK.

Stap 5

Nu moet u de velden selecteren waarmee de queryvoorwaarde wordt ingesteld. Ga in het venster Data Composition Designer naar het tabblad Resources. Aan de linkerkant van het venster ziet u een lijst met alle velden die kunnen worden gebruikt als een queryvoorwaarde, selecteer de vereiste velden en dubbelklik erop om ze naar de rechterkant van het venster te verplaatsen. Voor elk geselecteerd veld kunt u in de kolom "Expressie" een zoekterm specificeren.

Stap 6

Ga naar het tabblad "Instellingen". Klik op de knop Ontwerper van instellingen voor gegevenscompositie. Met de ontwerper die wordt geopend, kunt u de rapportinstellingen instellen. Selecteer het keuzerondje "Tabel …", klik op de knop "Volgende".

Stap 7

Selecteer alle velden waarvan de informatie in het rapport wordt weergegeven en klik op de knop "Volgende".

Stap 8

Selecteer de velden waarmee de tabellen, rijen en kolommen van het rapport worden gegroepeerd. Sleep hiervoor de velden naar de juiste secties - "Tabellen", "Rijen" en "Kolommen". Klik volgende.

Stap 9

Indien nodig kunt u de velden selecteren waarop het resultaat wordt gesorteerd. Klik OK. Sluit het lay-outontwerpervenster. Het nieuw gemaakte lay-outschema wordt nu weergegeven in het venster voor het maken van rapporten. Klik op Volgende en voltooi het genereren van het rapport. Er verschijnt een nieuw rapport in het overeenkomstige venster van het programma.

Aanbevolen: